АКТУАЛЬНО

Червневий «Фортунчик» вчить діток піклуватися про Божий дивосвіт

Вівторок, 04 червня 2019, 12:52
За сприяння Бюро УГКЦ з питань екології вийшов друком новий червневий номер глянцевого дитячого журналу «Фортунчик» на екологічну тематику.

Бути дружнім до довкілля – нескладно, а навіть корисно! Як це можна зробити малі Читайлики та Чомусики дізнаються зі сторінок цього пізнавального дитячого журналу. Завдяки простим та корисним підказкам рубрики «В гостях у природи» читачі навчаться правильно поводити себе серед природи, стати їй другом. «Цікавинки звідусіль» розповідають про дивовижний світ природи, дарований нам Богом.

Читачі дізнаються про діяльність Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології, яке допомагає збагнути важливу місію людини на Землі! Церква вчить нас, що створений Богом світ треба берегти. Це завдання ми отримали від нашого Творця і воно записане у Святому Письмі. Церква допомагає зрозуміти, що ми отримали цей світ безкоштовно. Ми маємо користати з його дарів розумно і відповідально, але він не є нашою власністю, і, найголовніше, його треба передати наступним поколінням таким же гарним і придатним для життя.

Для кмітливих читайликів редакція підготувала загадки, кросворди, саморобки та розмальовки на екологічну тематику. Юні експерти спробували пояснити повчальні прислів’я про природу.

«Клуб мандрівників» розповідає про скельний монастир, що на Львівщині.

Рубрика «У світі тварин» розповідає про німецьку вівчарку: породу та характер тварини, про особливості виховання і дресирування. Вівчарка вважається вірним другом своєму господарю. Про такого друга – вівчарку Дору та як вона змінила життя юного та активного хлопчика Дем’яна розповідається у журналі.

Наймолодшим читачам журналу «Фортунчик» буде цікава й повчальна казка про їжачка Гачка, який врятував від пожежі польових та лісових мешканців і допоміг людям усвідомити, що «Земля – наш спільний дім, жити дружно треба в нім».

Зростати у любові та пошані до природи і берегти її треба вчитися з раннього дитинства! З цим твердженням погоджується зірковий гість тематичного номера журналу – Ростислав Кушина.

Журнал покликаний стати прикладним інструментом екологічної освіти дітей, кращого пізнання Божого дивосвіту, плекання любові до Божого створіння та відповідальності за весь навколишній світ.

Отож, заохочуємо до читання та активної участі у спільній праці для збереження Божого створіння – природи!

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next