АКТУАЛЬНО

У Чернівецькій єпархії освятили вже четвертий парафіяльний будинок протягом року

П'ятниця, 20 листопада 2020, 13:11
19 листопада Чернівецький єпископ Йосафат Мощич благословив новозбудований парафіяльний будинок у смт Берегомет при храмі Святого Івана Богослова. Це вже четвертий парафіяльний дім за цей рік, який збудувала єпархія.

Після здійснення Чину благословення єпископ подякував попередньому пароху, отцю Івану Гопку, за сумлінну працю у будівництві двох церков - в смт Берегомет і м. Сторожинець, та капітальний ремонт церков у с. Давидівка та с. Нова Жадова, і нагородив відзнакою - правом носіння набедренника.

Відтак владика Йосафат подякував пароху о. Олегу Куцу, який довершив будівництво будинку, розпочате о. Ігорем Романишином у час дияконської практики при цій парафії. Особливу подяку єпископ Чернівецький висловив благодійному фонду «Renovabis» та архиєпархії Кельну за фінансування проєкту, а також монсеньйору Ренато з Італії, котрий оплатив умеблювання парафіяльного будинку, і тепер на Різдво парох зі своєю сім’єю зможе там замешкати, а відтак розвивати живу парафію.

«Це типовий проєкт парафіяльного будинку, з двома катехитичними класами, - зазначає єпископ Йосафат, - які вже є при наших парафіях у Вашківцях, Новій Жадові, Глибоці, а тепер і тут в Берегометі. Наші священники готові жити при парафіях поруч зі своїми людьми і завжди почуватися як дома, незалежно від того, якою парафіяльною спільнотою буде опікуватися отець після закінчення терміну свого призначення».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.cv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next