АКТУАЛЬНО

«Чи ж Христос поділився?» - тема Тижня молитов за єдність християн

Неділя, 05 січня 2014, 16:37
«Чи ж Христос поділився?» (1 Кор. 1, 1-17) – під таким гаслом у 2014 році розпочинається традиційний Тиждень молитов за єдність християн. Він триватиме з 18 до 26 січня і закінчиться відправою міжконфесійного Молебню, який очолить Глава та Отець Української Греко-Католицької Церкви - Блаженніший Святослав (Шевчук), у храмі Святого Василія Великого в м. Києві (початок о 18.00).

Чи ж Христос поділився? Чи ж розділення християн не є скандалом перед лицем Бога? Чи можливо, щоб такий стан розділення став для нас чимось звичним, серед якого всі ми виростаємо, неначе це зачинені й поламані двері, які ми ніколи не наважимося полагодити й відчинити?

Чи ж Христос поділився? Ці слова святого Павла кидають нам сьогодні виклик, щоб ми могли замислитися над цим питанням. Якщо ж ми сприймаємо наше розділення між християнами як довершений факт, спокійно та смиренно стверджуємо, що Христос поділився – то це насправді велике непорозуміння та нерозуміння заповідей Ісуса Христа!

Блаженніший Святослав (Шевчук) нещодавно зауважив, що ми в Україні маємо гріх проти питання екуменізму. Тому всім нам слід наполегливіше працювати, щоб ми дедалі більше єдналися в молитві, дедалі завзятіше шукали святості та активніше брали участь у міжконфесійному діалозі, розбудовуючи справедливе й братерське суспільство. Адже всі християни покликані разом прямувати до бажаної єдності вперед вузькою стежкою вірності Божій волі, долаючи всі труднощі та перешкоди.

У 2014 році матеріали для Тижня молитов за єдність християн підготували християни Канади, зокрема Канадська Рада Церков, що відзначає своє 70-річчя та об’єднує 24 конфесії цієї країни.

У рамках Тижня молитов за єдність християн відбудуться міжконфесійні молитви та відправи спільно з православними, католицькими та протестантськими Церквами, під час яких християни роздумуватимуть над важливістю діалогу та можливими шляхами подолання поділів.

Більше інформації про Тиждень молитов за єдність християн можна знайти ТУТ

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next