АКТУАЛЬНО

У Чиказькій єпархії Святого Миколая у США засновано монашу спільноту

Вівторок, 13 липня 2021, 09:15
12 липня 2021 року Чиказька єпархія Святого Миколая збагатилася монашою спільнотою. На головному летовищі м. Чикаго владика Венедикт Алексійчук, єпарх Чиказький, зустрів сестер монахинь, які прилетіли з України.

П'ятеро сестер будуть проживати недалеко від Чикаго у Ричмонді (штат Іллінойс), де знаходиться храм та житлова будівля, які й утворюють монастирський комплекс. Господь Бог наділив сестер різними дарами, якими вони будуть служити для добра вірних, а найбільший і безцінний дар – це їхня молитва.

Монастир названий у честь Успіння Пресвятої Богородиці. Покровителькою монастиря є Унівська Божа Матір, копію ікони якої сестри привезли зі собою.

Ця неординарна подія свідчить про те, що єпархія Святого Миколая духовно зростає і стає однією великою родиною. Особлива подяка Господу Богу за цей дарунок у ювілений рік Чиказької єпархії, – 14 липня єпархії виповнюється 60 років. У 1961 році Папа Римський Іван XXIII підписав папську булу, якою засновано Чиказьку єпархію Святого Миколая із осідком у м. Чикаго (штат Іллінойс, США).

З нагоди ювілею, 28 серпня, відбудеться перша проща до монастиря Успіння Пресвятої Богородиці.

Історія єпархії – тут

Місцерозташування монастиря:
5700 Hill Rd, Richmond, IL 60071

Пресслужба Чиказької єпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next