АКТУАЛЬНО

«Що тісніша співпраця між медиками та духовенством, то більший поступ у сфері охорони здоров’я», - радник міністра охорони здоров’я

Понеділок, 23 червня 2014, 16:39
Девіз, який поєднав медиків і духовенство під час подій на Майдані, - «Оra et labore», що означає «молися і працюй». Ми, як християнський народ, потребуємо такої єдності, про яку каже євангелист, - щоб «усі були одно».

 Про це сказала до всіх паломників Леся Брацюнь, радник міністра охорони здоров’я з питань співпраці з Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій, 21 червня 2014 року під час II Всеукраїнської прощі медичних працівників до храму Святого Пантелеймона, що в с. Шевченкове на Івано-Франківщині. Додамо, що проща відбулася з ініціативи Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я.

У своєму слові п. Леся також зазначила, що держава співпрацює з Церквою у сфері охорони здоров’я  на умовах укладеної ще п'ять років тому угоди між Міністерством охорони здоров’я із ВРЦіРО. «У такий спосіб нам вдається почути голос Церкви щодо питань біоетики, охорони життя, медичного капеланства, протидії епідемії ВІЛ/СНІДУ, в питаннях реабілітації узалежнених від наркотиків та алкоголю», - додала вона.

Радник міністра відзначала один із недавніх піврічних освітніх проектів, який діє в Дрогобичі для тих, хто буде займатися з наркозалежними. Вона сказала, що це спільний проект БФ «Карітас України» у співпраці з Міністерством закордонних справ Польщі. У ньому взяли участь лікарі, психологи, волонтери  і священики. «Студенти із Донецька після першого циклу занять у рамках цього проекту повернулися додому і розповідали про те, як у Дрогобичі кожного ранку моляться за спокій і мир в Україні. Наголошували на тому, що на Заході України немає бандитів. Таким чином милосердя змінює людей і світ», - промовила п. Леся.

Наостанок посадовець підкреслила, що духовенство та медики є частиною свого народу і «що тісніша співпраця між ними, то більшого поступу у сфері охорони здоров’я, як тілесного, так і духовного, ми досягнемо для свого народу».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next