АКТУАЛЬНО

Відбулося освячення військового корабля “Балта” в м. Одеса

Середа, 20 липня 2016, 11:16
На запрошення командира судна капітана третього рангу Юрія Рудковського та з благословення Екзарха Одеського Михайла (Бубнія) відбулося освячення судна розмагнічування Військово-морських сил України “Балта”, який був виведений у 2014 р. із Севастополя до порту в м. Одеса. Молитовний захід проведено 19 липня 2016 року за участю о. Андрія Танасійчука, протосинкела екзархату, який здійснив чин освячення корабля.

Звертаючись до офіцерського складу та матросів, священнослужитель зауважив, що кожна людина, коли вибирається в гори чи виходить в море, обов'язково бере із собою компас та перевіряє його справність. Те саме має відбуватися і в її духовому житті: вона повинна пам'ятати, що створена на образ та подобу Божу і повинна мати в житті "духовний компас". Тим "компасом", що допомагає християнину пройти життєвий шлях, є Господь Ісус Христос, який промовляє до нас через своє слово у Святому Писанні та Святих Таїнствах. Проповідник запросив усіх присутніх у вільний від обов'язків час приходити до Божого храму по духовну поживу для своєї душі.

На завершення спільної молитви від імені владики Михайла отець Андрій роздав освячені медальйони Пресвятої Діви Марії та здійснив освячення особового складу корабля та всі приміщення судна.

Прес служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next