АКТУАЛЬНО

Чин посвяти українського народу під Покров Матері Божої для тернополян проведуть на Театральній площі міста

Вівторок, 01 квітня 2014, 15:23
У неділю, 6 квітня, тернополян віддадуть під Покров Матері Божої. Про це повідомив владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, 1 квітня на засіданні настоятелів усіх храмів УГКЦ Тернополя та навколишніх сіл. Архиєпископ запрошує мешканців міста та архиєпархів прибути 6 квітня (неділя), о 15.00, на Театральний майдан і взяти участь у Чині відновлення посвяти українського народу під Покров Матері Божої.

«У ці тривожні для нашого краю дні кожен відчуває велику потребу заступництва Божої Матері, - зазначив архиєпископ. - На неї покладаємо всі наші надії та очікуємо порятунки України від усякого лиха. У Чині віднови кожного вірного буде віддано під Покров Матері Божої, єдиним серцем проситимемо Божого благословення, сили, мудрості, захисту від ворогів та навернення української нації до Бога».

На молитву, яка є символічним жестом вірності Господу Бога та Пресвятій Богородиці, запрошено духовенство та вірних інших конфесій, а зініціював її Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, про що він сказав у відповідному Пастирському посланні.

З історії відомо, що Пресвята Богородиця впродовж віків була надійною опорою та заступницею України. Славний князь Ярослав Мудрий в часи Київської Русі віддав під її покров український народ. У тяжкі хвилини українці завжди зверталися у молитві до Пречистої Діви Марії та просили допомоги. З виходом УГКЦ із підпілля Блаженніший Мирослав-Іван Любачівський на прощі до Зарваниці, яка зібрала близько мільйона вірних, відновив посвяту нашого народу під Покров Пресвятої Богородиці.

 

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next