АКТУАЛЬНО

Чинити екологічний гріх – це порушити заповідь «Не вбивай!»

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 12:36
З 16-17 жовтня 2016 року Божого розпочалися чергові екологічні місії задля збереження створіння на теренах Донецького екзархату. Цього разу референт Бюро екології згаданого екзархату відвідав парафію Святого Івана Предтечі в с. Орлове Запорізької області, на запрошення настоятеля о. Тараса Зубка.

Місії почалися недільною Літургією та виголошенням проповіді, під час якої о. Михайло згадав вірним про прямий зв'язок вчинків людини з її станом здоров'я, самопочуттям та якістю духовного та фізичного життя. На прикладі євангельської біснуватої дівчини, за зцілення якої просила Ісуса її мати, робимо висновок, яким чином гріх руйнує людське життя. "Між фізичним та духовним виміром життя людини є чіткий зв'язок. Отож чинячи екологічний гріх, загрожуємо власному життю, грішимо проти Бога-Творця та вбиваємо власну душу, порушивши заповідь "Не вбий", – навчав екореферент. Під час сугубої єктенії молилися до Бога за збереження створіння, а Святу Літургію завершили спільною молитвою, разом з вірними, до Бога - Сотворителя світу.

Завершився перший етап екологічних місій у цій парафії врученням екологічної літератури для парафіяльного користування та презентацією нових цьогорічних видань: "Енергія, справедливість і мир" та "Боже створіння прагне милосердя". Також з міркувань пропагування енергоефективності о. Михайло подарував для храму від Екобюро УГКЦ світлодіодні лампи для світильника у храмі. Настоятель парафії о.Тарас склав щирі слова подяки екореференту та всьому Екобюро УГКЦ і побажав і в подальшому плідної та ефективної праці, а парафіяни заспівали многоліття о. Михайлу за важливе та потрібне для сьогодення служіння.

Наступного дня, на запрошення директора місцевої середньої школи Оксани Вікторівни Мордвінової, відбулася зустріч о. Михайла з учнями та педагогічним колективом. Близько 80 учнів школи були на виховному екологічному заході. Головною темою уроку була "Екологія душі та екологія тіла". Отець Михайло пояснив присутнім, що екологічне Бюро УГКЦ, будучи церковною інституцією, має за мету не лише спасіння душі, а й тіла. "Зберігаючи та піклуючись про довкілля, впливаємо на якість життя та власне здоров'я. Велика роль у вихованні нового покоління лежить на навчальних закладах та особистій позиції педагогів", – навчав екореферент. Закликав дирекцію робити впевнені кроки задля збереження світу, в якому живемо – нашого спільного дому. Завершився візит подякою директору школи та врученням подарунків для школи та бібліотеки у формі екологічних видань Бюро з питань екології УГКЦ.

У рамках екомісій у с. Орлове о. Михайло Неїжмак зустрівся з працівниками місцевої сільської ради. Ознайомив з діяльністю церковної структури у сфері екології, напрямками та завданнями. Презентував для екологічного виховання видання "Екологічний дороговказ", закликав до спільних дій та праці, ознайомив з Інтернет-ресурсом Екобюро "Відповідальність за створіння". "Ви, представники влади, маєте певний вплив на населення, і ваші ініціативи будуть певним поштовхом до дій жителів села та добрим прикладом. Тому не стійте осторонь, а дійте. Ми ж своєю діяльністю готові вас у цьому підтримати", – сказав на завершення зустрічі екореферент.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next