АКТУАЛЬНО

Численні паломники здійснили прощу на «Гору мучеників» у прикарпатському Микуличині

Понеділок, 01 липня 2019, 21:03
29 червня 2019 року відбулося чергове щорічне паломництво на «Гору мучеників» з нагоди другої річниці освячення молитовного місця, яке владика Василь Івасюк у 2018 році проголосив відпустовим.

Уже третій рік прочани ідуть на «Гору мучеників», щоб подякувати Богові за мучеників нашої землі, кров яких стала насінням для багатьох християн і є стимулом та наснагою бути вірним Богові та Католицькій Церкві. Приклад мучеників є насправді дуже цінним для всіх нас. Вони є свідками віри і витримали до кінця, зберегли віру.

«Гора мучеників» – це особливе місце у горах поблизу села Микуличин на Прикарпатті, яке з кожним роком притягує все більше і більше паломників – людей, що йдуть на гору, моляться, просять прощення гріхів, сповідаються, приступають до Святих Таїнств Покаяння і Євхаристії.

Ідея створення «Гори мучеників» виникла ще в 2001 році в засновника Згромадження Воплоченого Слова о. Карлоса Міґеля Буела під час його перебування в Україні, коли він брав участь в беатифікації мучеників України. Разом зі сестрами служебницями Господа і Діви Марії з Матара чернечої родини Воплоченого Слова взявся втілити цю ідею місцевий підприємець, генерал у відставці пан Василь Яремчук. День освячення місця став по-особливому «мученицьким», бо збігся із трагічною загибеллю сина п. Василя – Віталія.

Творці цього комплексу поставили собі за мету збудити в пам’яті вірних свідомість належності до Христової Церкви. Ця вірність Церкві неодноразово в історії випробовувалася навіть мучеництвом. Мученики – це ті особи, які не зрадили Господа Бога та святу Церкву і навіть віддали своє життя, пролили кров за Христа.

Зараз на горі встановлений великий хрест та ікони Фатімського об’явлення, яке зобразила, згідно зі словами с. Лукії, одна із сестер монахинь Чернечої родини – с. Марія Єдності. Є там Богородиця Фатімська, є ангел із палаючим мечем, що закликає до покаяння і є зображені мученики нашої землі ХХ століття та написані слова сестри Лукії з фатімської таємниці.

29 червня 2019 року на цьому святому місці зібралися численні паломники і тут служилася Божественна Літургія, яку очолив о. Богдан Скірчук, декан Яремчанський, у співслужінні з о. Григоріэм Чибураком з Микуличина, о. Віктором Прийдуном, економом Коломийської єпархії, та отцями Згромадження Воплоченого Слова – о. Йосафатом Бойком і о. Йосифом Поповичем. Проповідь виголосив о. Йосафат Бойко, ВС, закликавши вірних бути вірними Богові і Святій Католицькій Церкві, прикладом чого були наші мученики минулого століття, про яких не маємо права забувати.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next