АКТУАЛЬНО

Члени кооперативу «Покрова» в Зарваниці переймали досвід соціального підприємництва

Понеділок, 30 грудня 2019, 13:50
Члени молочного кооперативу «Покрова», який ще з 2010 року діє та розвивається у Бродівському районі Львівської області, разом з голова Заболотцівської ОТГ п. Марією Дискант відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця» та Золотниківську об’єднану територіальну громаду.

Дводенну поїздку, 28-29 грудня, до відпустового центру для своїх колег організував  один із засновників кооперативу п. Ігор Куліта.

У суботу члени об’єднання ближче познайомилися з роботою соціальних підприємств, які діють при МДЦ «Зарваниця», відвідали цехи з виготовлення пелет і виробництва напівфабрикатів, стоматологію «Усмішка», цех з розливу мінеральної води «Джерело Зарваниці», оглянули приміщення, відновлені завдяки діяльності цих проєктів. Гості зустрілися з головою Золотниківської ОТГ п. Данилом Бугаєм, який розповів про діяльність громади та великий внесок у її розвиток соціальних підприємства.

Також з кооператорами поспілкувався ректор Марійського духовного центру о. Володимир Фірман. За технічної підтримки о. Ігоря Засійбіди о. Володимир вже детальніше презентував усі соціальні ініціативи та мету, з якою вони функціонують, також поділився новими ідеями та сподіваннями щодо розвитку соціального підприємництва. Зі свого боку, члени кооперативу «Покрова» ділилися  досвідом ведення успішного бізнесу та співпраці з європейськими інвесторами. Ввечері відбулася духовна зустріч сотрудника МДЦ о. Миколи Медюха з учасниками поїздки, під час якої присутні роздумували над темою «Святість –  потреба чи необхідність».

У неділю гості взяли участь у Святій Літургії, відвідали святині Марійського духовного центру, парафіяльний храм Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці. Сотрудник МДЦ  о. Андрій Шалай розповів історію об’явлення чудотворної Зарваницької ікони Богородиці та ознайомив з діяльністю відпустового центру.

Довідка: молочний кооператив «Покрова» розпочав свою діяльність у 2010 році в Заболотцівській ОТГ Львівської області. Сьогодні кооператив об’єднує сім сільських рад і більше ніж двісті членів. Завдяки діяльності СОК «Покрова» громада стала однією з найкращих на Львівщині та займає п’ятдесят четверте місце по фінансовій спроможності в Україні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next