АКТУАЛЬНО

Члени монаших згромаджень Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі ходили до Зарваниці на прощу

Вівторок, 26 серпня 2014, 14:23
23 серпня відбулася піша проща монашества Тернопільсько-Зборівської архиєпарїі до чудотворної ікони Божої Матері в Зарваниці. У прощі взяли участь 30 богопосвячених осіб, котрі йшли до Зарваницької Богородиці з проханнями про мир в Україні і про нові покликання до чинів і згромаджень нашої Церкви.

Прибувши до Марійського духовного центру, паломники молилися Молебень до Пресвятої Богородиці. Синкела у справах монашества о. Юстиніан Городечний, ЧБМ, звернувся до присутніх із духовним словом про подорожі, які переживала Діва Марія у своєму житті. «На особливу увагу заслуговує подорож Марії до Єлизавети, бо Марія, маючи в собі Бога, несе Його людям. Власне, роль монашества полягає в тому, щоб нести людям Бога, як Марія».

Відтак усі поклонилися іконі Зарваницької Богородиці, а о 19.00 в парафіяльній церкві розпочалася Вечірня. Далі була Свята Літургія за нові чернечі покликання та за витривалість в покликанні. Після Літургії відбувся похід із свічками до чудотворного джерела і освячення води.

Проща була проведена з благословення Митрополита Тернопільсько-Зборівського владики Василя (Семенюка).

Повідомив о. Юстиніан Городечний

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next