АКТУАЛЬНО

Члени Синоду УГКЦ запевнили Президента України у своїх намірах співпрацювати з іншими Церквами

Четвер, 10 вересня 2015, 12:13
У традиційному листі-вітанні до Президента України з нагоди закінчення Синоду Єпископів УГКЦ члени Синоду висловили готовність «якнайширше співпрацювати з іншими конфесіями та релігіями в мирі і злагоді та бути добрим прикладом для всього суспільства».

Владики запевнили Петра Порошенка також у своїй пошані до нього як до очільника суверенної Української Держави. «Складаємо Вам сердечну подяку за великі зусилля, спрямовані на захист України від агресії з боку РФ і на консолідацію українського народу довкола першочергових завдань, які стоять перед нашою державою. Вам випало стати до її керма в нелегкий час, і ми просимо Божого благословення для Ваших добрих задумів та звершень», – мовиться у тексті.

Крім того, члени Синоду звернули увагу Президента на реабілітацію українських воїнів, які захищають Україну від агресора. «…Війна раніше чи пізніше закінчиться (ми в це віримо), а проблеми, пов’язані з нею, не зникнуть, вони лише набудуть іншого виміру. Фізичні й душевні рани болітимуть іще довго, тому наш обов’язок, як Церкви, перед воїнами та родинами загиблих – ці рани гоїти, а обов’язок Держави – забезпечити потерпілих та їхні сім’ї постійною соціальною опікою. Зцілення ран – це також і примирення всередині країни», – наголосили архиєреї в листі до Глави Держави.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next