АКТУАЛЬНО

Членів Синоду єпископів ознайомили із сучасним станом впровадження Стратегії УГКЦ'2020

Четвер, 06 вересня 2018, 10:37
Виконавчий секретар Робочої групи щодо реалізації Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року, о. д-р Андрій Онуферко, виступив перед членами Синоду Єпископів УГКЦ, який триває у Львові-Брюховичах 2-12 вересня 2018 року, і представив ключові елементи впровадження стратегії.

Як розповів у коментарі Департаменту інформації УГКЦ о. Андрій Онуферко: «Це вже сьомий раз, що наша Робоча група звітує перед Синодом. Оскільки Синод нас створив в 2011 році, то перед ним і звітуємо з року в рік».

Членів Синоду, зокрема, поінформували, як Робоча група готується передати свої повноваження адміністрації Патріаршої курії. За минулий уже налагоджено тісну співпрацю з Адміністратором Курії щодо пріоритетів програми «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом», а також розроблено механізм передачі повноважень Робочої групи структурам Патріаршої курії впродовж наступних двох років.

Друга тема, з якою ознайомили членів Синоду, – статистика. «Ми цього року – відзначив о. Андрій, – збирали статистичні дані душпастирського служіння в парафіях та місійних душпастирських осередках УГКЦ за 2017 рік. Статистичне опитування дає можливість єпархіяльним єпископам і Синодові в цілому побачити стан парафіяльного життя згідно зі складовими програми «Жива парафія»: Боже Слово-Катехизація, Літургія-Молитва, Служіння ближньому (дияконія), Провід-Управління дарами, Сопричастя-єдність і Місійний дух. Цього року нам вдалося зібрати дані з понад 90% парафій УГКЦ.

Третя тема – моніторинг. Щороку, за словами священика, Робоча група спільно з єпархіальними координаторами укладає документ під назвою «Наступні кроки». Там визначено різні завдання та пріоритети, над якими слід працювати впродовж року. Такий моніторинг втілення проводиться тричі на рік.

На думку о. Андрія, Робочій групі, за свої роки діяльності, вдалося досить багато зробити в оживленні парафіяльного життя. «Ми підготували для цього різні інструменти або сприяли їх підготуванню, почавши від Пастирського листа Блаженнішого Святослава “Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом” з 2011 року. Робоча група дала поштовх для розпрацювання нового Правильника для парафій, видала Посібник із пасторального планування, приготовила матеріали на тему Управління Божими дарами та інші практичні ресурси». Найважніше, вважає священик, це створення мережі координаторів, що дозволяє на цінний обмін досвідом та спільний розвиток нашої Церкви у різних куточках світу. За роки своєї праці Робоча група стала каталізатором для зросту парафіяльного життя, що є завжди можливістю, коли відкритись на Божі дари.

«До завершення нашого мандату ми будемо працювати так, як працювали досі. Будемо сприяти втіленню цьогорічних рішень нашого Синоду щодо головної теми (Боже Слово і Катехизація). Готуємо ще деякі нові видання на тему Літургії і молитви (головна тема Синоду в 2017) і хочемо деякі наші матеріали перевидати, врахувавши досвід праці останніх років», – поділився на завершення о. Андрій Онуферко.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next