АКТУАЛЬНО

«Cобор – це таїнство зустрічі різних думок», - владика Венедикт про підсумки Собору Львівської архиєпархії УГКЦ

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 10:49
«Що довше живу – бачу, що Бог не «боїться» наших помилок і гріхів, а «боїться» нашої байдужості», - говорить єпископ, підсумовуючи роботу Собору в контексті усього почутого і побаченого. Владика подякував усьому оргкомітету за добру роботу, відзначивши, що «є з ким працювати».

Щодо різності думок і поглядів, які вирували на Соборі, єпископ наголосив на вмінні «приймати погляди одні одних і збагачуватись одні від одних, не боятися критики». На переконання владики Венедикта, кожен із нас має не тільки право, а й обов’язок висловити свої думки. Різність поглядів, на думку проповідника, дозволяє нам відкривати правду.

«Тема собору – «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» говорить нам про зустріч, яка змінює», - зазначає єпископ і додає, що те, якими ми є тепер, – це наслідок попередніх зустрічей, що їх ми пережили в нашому житті. «Не думайте, що ви повернетеся додому такими самими - не повернетесь, тому що відбулася зустріч, ми збагатились», - говорить владика Венедикт і наголошує, що для того, аби вміти зустрітися, повинні мати час одне для одного, час для Бога.

Як зауважує владика Венедикт, нагодою для цього Собору були проблеми, - проблеми священиків, мирян і парафій. «Важливо усвідомити, що, чи я маю таланти, чи не маю, але коли Бог нас поставив - я можу щось робити», - вважає єпископ і додає, що саме віра в Бога дозволяє позбутися страху. «Бог потребує наших крапель, щоб ми щось робили», - наголошує він.

Нашим завданням було розворушити ваші «мурашники». Ми не ставили завдання дати відповіді. Те, що сьогодні важливе, завтра вже може виявитися неважливим. «Реальність змінюється – не маймо страху, не біймося, а вірмо в Господа, живімо в тих реальностях, в які поставив нас Господь, і робімо щось, а результат неодмінно прийде», - закликав єпископ.

Іванна Рижан для прес-служби Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next