АКТУАЛЬНО

Cвято Покрови і День захисника України в парафії Святої Анни у Вишневому

Вівторок, 18 жовтня 2016, 20:07
Більше ніж 40 ветеранів АТО зі святом Покрови та Днем захисника Вітчизни привітали в парафії Святої Анни.

Свято розпочали Божественною Літургією, яку очолив о. Володимир Мальчин, адміністратор громади УГКЦ у Вишневому. Опісля відслужили Молебень до Богородиці за всіх воїнів-захисників перед іконою Матері Божої Неустанної Помочі, яка цього дня завітала до м. Вишневого.

По завершенні молитви всі мали нагоду послухати святковий концерт, приурочений до дня Покрови Пресвятої Богородиці та Захисника Вітчизни. З цієї нагоди парафіяни з любов’ю та власноруч приготували святкову трапезу для воїнів АТО. За словами душпастиря, свято не обійшлося і без подарунків для захисників, за що він висловив слова вдячності БФ "Карітас-Київ". Привітати воїнів АТО разом із прихожанами прибули також представники Вишнівської міської ради.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку о. Володимир, після спільної молитви і частування учасники свята доставили ікону Матері Божої Неустанної Помочі до місцевої православної громади Київського патріархату. Було проведено екуменічну молитву, під час якої греко-католики молилися разом із православними Київського патріархату в храмі Святого Юрія Переможця. Православні священнослужителі запросили греко-католицького священика виголосити слово з нагоди прибуття ікони. Отець Володимир, звертаючись до православної громади, розповів про історію ікони Матері Божої Неустанної Помочі та відзначив: «Подібно як мама радіє, коли її діти любляться і живуть в мирі, так і радіє сьогодні Божа Мати в небі, дивлячись, як її діти моляться спільно перед цією іконою».

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next