АКТУАЛЬНО

Діти багатодітних сімей та сироти провели паломницьку поїздку

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:49
11 січня 2017 року багатодітні сім’ї та сироти взяли участь у прощі «Різдвяна Гуцульщина». Ця поїздка відбулася з ініціативи Львівського міського центру соціальних служб і організаційної підтримки Патріаршого паломницького центру УГКЦ. Ще з самого ранку група, що налічувала близько 50 осіб, вирушила автобусом зі Львова до Галича. У Галичі відвідали музей «Природа Землі Галицької». Там ближче поспілкувались з мешканцями Центру реабілітації диких тварин і навіть годували дикого оленя.

Згодом паломницька група вирушила до Крилоса. Тут усі мали нагоду помолитися біля чудотворних ікон Богородиці. Духівник групи отець Юрій Воловецький відслужив Божественну Літургію. Пізніше настоятель храму отець Ярослав  розповів історію цього святого місця.     

Після смачної перекуски в Яремчі і невеличкого відпочинку паломники вирушили до Верховини. Там, у колибі, спільно колядували та отримали майстер-клас гуцульської забави від пані Галини під мелодійну гру гуцульських музик.

Наступного дня група взяла участь у екскурсії-концерті в музеї імені Романа Кумлика.

Відбулася Божественна Літургія в старій дерев`яній церкві Різдва Пресвятої Богородиці у с. Криворівня. Відвідали музей садибу «Тіні забутих предків». Були в гостях в маєтку Святого Миколая, який щиро прийняв групу та пригостив теплим карпатським чаєм і смачними пампушками.

Дорога до Львова пройшла непомітно:  прочани співали колядки, молилися вервицю до Божого  милосердя і слухали розповіді керівника групи про історію паломництва.

Прес-служба ППЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next