АКТУАЛЬНО

Діти БФ «Карітас-Київ» підкорили гору Говерлу

Субота, 05 вересня 2015, 13:35
«Днями із Карпат повернулися діти БФ «Карітас-Київ», які підкорили найвищу гору України Говерлу. Упродовж червня – серпня 2015 року БФ «Карітас-Київ» організував оздоровлення та відпочинок для дітей вимушено переселених осіб з території АТО, а також для дітей із кризових сімей. Загалом охоплено понад 150 дітей, які побували в Карпатах від 14 до 18 днів кожен», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Оздоровчі табори проводилися в дитячому оздоровчому комплексі «Едельвейс», який розташований у мальовничому карпатському селі Микуличин Яремчанського району Івано-Франківської області.

Кришталево чисте гірське повітря та неповторні краєвиди зробили відпочинок дітей не тільки незабутнім, а ще зміцнили їхнє здоров’я. Ну і, звичайно, незабутнім стало підкорення найвищої точки України гори Говерли.

Для дітей були організовані та проведені цікаві екскурсії в м. Яремча, до водоспадів Гук, Дівочі сльози, Пробій, сходження на г. Маковиця,  Хомяк, Синяк і найвищу точку нашої країни Говерлу. Також щоденно діти з великим задоволенням брали участь в спортивних іграх, змаганнях, дискотеках, різноманітних конкурсах:  музично-розважальне шоу « Х-фактор»,  фестиваль «Зірки країни Едельвейс», гра «Показуха», турнір з настільного тенісу, святкова програма «Розсміши коміка», конкурс української стрілецької пісні «Козачата», відзначення свят у таборі, танцювальний конкурс «Майданс», та багато інших розваг, в яких діти проявили свої таланти. Всі ці заходи і дух Карпат зробили життя дітей влітку цікавим і подарували кожній дитині нових друзів і прекрасні спогади. Весь колектив комплексу, «Едельвейс» був привітним , дружелюбним і відкритим для дітей. Креативність і вміння працювати з дітьми всіх керівників загонів заслуговують найвищих оцінок. Це був насправді дуже активний і незабутній відпочинок для дітей.  

Для дітей, які пережили страшні травматичні подій, було справжньою казкою побувати в живому та повному цілющої сили музеї, автором якого є сама природа. Саме перебування серед природи було гармонійно доповнене дозвільною програмою команди вихователів, які працюють в цьому таборі. Крім того, діти ніколи не були голодними, оскільки в таборі було п’ятиразове харчування та досвідчені кухарі.

БФ «Карітас-Київ» вкотре висловлює подяку всім тим, хто підтримує осіб, які потребують підтримки та допомоги. Діти щиро дякували всім, хто якимось чином долучився до створення можливості їх поїздки в табір.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next