АКТУАЛЬНО

Діти Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії провели екоакцію

П'ятниця, 23 травня 2014, 11:39
З настанням весни почастішали екскурсії для дітей, які відвідують БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Цього разу діти відвідали Княждвірський ботанічний заказник, розташований за 10 км від Коломиї. Окрім оздоровчого відпочинку, учасники одноденної мандрівки ініціювали екоакцію – прибирали сміття та допомагали облагороджувати територію заказника.

П’ятнадцятеро дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, а також волонтери виділили один день, щоб побути разом серед природи та зробити свій маленький внесок у те, щоб Княждвірський заказник, відомий своїми столітніми тисами, став чистішим.

Третину території заказника, а це близько 70 га, займають рідкісні ягідні тиси. Це найбільша природна ділянка в Європі, де зростають рідкісні дерева. Крім тису, у заказнику є також чимало представників флори, а деякі з них занесені до Червоної книги України: білоцвіт весняний, лілія лісова, крокус Гейфеля.

Для дванадцятирічного Богдана Павлюка це була перша мандрівка з Карітасом. Хлопець був дуже вражений, що неподалік Коломиї є такі цікаві місця, які потребують захисту та догляду не лише працівників заказника, але й кожного екотуриста.

До обіду діти та волонтери займалися прибиранням сміття, а після обіду відвідали музей природи, який знаходиться на території заказника, а також смажили шашлик в одному зі спеціально відведеному місці.

«Карітас вже декілька років навідується у Княждвірський тисовий заказник, щоб допомогти працівникам підтримувати лад на території, а також щоб познайомити дітей із неймовірно багатою та рідкісною флорою нашого краю, – поділилася враженнями Наталя Григорчук, дитячий психолог. – Після таких мандрівок ми щоразу помічаємо, що наші діти стають згуртованішими. Серед природи вони витрачають багато енергії і тому стають більш спокійними та врівноваженими. Без сумніву, ми й надалі практикуватимемо екологічні поїздки, тому що відтепер потрібно виховувати в дітей дбайливе ставлення до природи».

Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next