АКТУАЛЬНО

Діти зі Щастя відпочивають у Зарваниці

Середа, 08 серпня 2018, 14:45
З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя (Семенюка) з 28 липня по 9 серпня у Марійському духовному центрі "Зарваниця" вдруге проходить табір для дітей із міста Щастя Луганської області. Подолавши чималий шлях, на відпочинок до відпустового місця прибуло вісімнадцятеро маленьких учасників та двоє вихователів. Вихованці школи-інтернату постійно знаходяться в зоні бойових дій, тому метою цього табору є подарувати їм довгоочікуваний спокій, радість і незабутні враження.

Працюють із дітьми студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого разом з аніматорами. Молитва, катехизація, цікаві розмови, веселі ігри, українські пісні та запальні банси – так діти проводять свій час у Зарваниці. У перший день відбулася  зустріч з Митрополитом Василем, який благословив діточок на щасливе проведення табору. Малеча на знак вдячності заспівали пісню «Із Києва-міста».

Учасники табору відвідали Тернопіль, де для них провели оглядову екскурсію містом. Також малі екскурсанти розважалися на атракціонах та переглядали мультфільм у кінотеатрі.  Наступного дня діти зі Щастя завітали на табір «Веселі канікули з Богом», який проходив в архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі. Відтак взяли участь у всеукраїнському флешмобі з нагоди 1030-ї річниці Хрещення України, виконавши з усіма банс «Україна – єдина».

Також дітвора здійснила захопливу подорож мальовничими Карпатами. У Буковелі вони на підйомнику дісталися на вершину, з якої могли побачити найвищу гору України та милуватися краєвидом.  Завтра, 9 серпня, гості зі Сходу попрощаються із Зарваницею.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next