АКТУАЛЬНО

Данину пам’яті Героям Небесної сотні віддали у Львові

Середа, 21 лютого 2018, 12:54
На площі біля пам’ятника Тарасу Шевченкові відбулося поминальне віче пам’яті Героїв Небесної сотні за участю керівників міста і області, духовенства, громадських і політичних діячів, учасників АТО, родин загиблих Героїв Небесної сотні.

«Ми дякуємо героям Небесної сотні, вдячні їхнім дружинам, дітям, батькам та матерям, братам і сестрам. Дякуємо сім’ям тих, хто зараз стоїть на захисті нашої Батьківщини. Це великий героїзм. Наш Спаситель сказав: «Немає більшої любові, ніж та, хто життя своє віддає за друзів своїх». Ті, хто віддав своє життя з любові до Вітчизни, велично виконали своє завдання. Ми не забудемо їх ніколи. Хай слава про наших героїв триває у народі та передається з покоління в покоління. Хай заслужена слава залишиться їхнім дітям. Низько схиляємо свої голови перед подвигом наших героїв та мужніх воїнів», – звернувся до громади Львова Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор (Возьняк), який очолив спільну молитву.

«У терміні «Небесна сотня» є конкретні прізвища, адреси. Вояки, які йдуть у наступ, не вірять, що вони можуть бути вбиті. На Майдані так не було, бо кожен, хто рятував іншого, розумів, що може бути вбитий. Є зміни, мізерні, порівняно зі сподіваннями. Ми повинні змінити свою ментальність. Я, коли був на Майдані, не вірив, що вдасться побороти цей режим. Тому нам тут робити свою справу», – розповів Ігор Чабан, майданівець.

Нагадаємо, що 20 лютого у Львові з находи вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні відбулося покладання квітів та запалення лампадок на могилах осіб, що загинули під час Революції гідності – генерала С. Кульчицького, полковника А. Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища, та проведено чин екуменічної панахиди. Також відбулося відкриття погруддя Герою Небесної сотні Ігорю Костенку у внутрішньому дворику географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next