АКТУАЛЬНО

«Дари Святого Духа» – головна тема Великопісної ініціативи

П'ятниця, 24 лютого 2017, 11:28
23 лютого в Івано-Франківську відбулась перша в цьому році квартальна зустріч-семінар єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології. Ключовим завданням, яке стояло на порядку денному була підготовка до Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка має за мету допомогти глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

Головною темою цьогорічної ініціативи є роль Святого Духа та значення Його дарів для нашого Божественного життя та освячення світу, в якому живемо. Проникнення в тему розпочалось духовно-екологічними імпульсами про місце і значення Святого Духа в церковній екології та служінні.

Отець Олексій Саранчук характеризував церковну екологію як науку про Дім Божий, а в контексті гріхопадіння як науку про повернення до Дому Отця, до Бога та своєї властивої природи – Божого образу, а також намагався допомогти зрозуміти особливу роль Святого Духа у цьому процесі.

Пан ліц. Василь Тучапець, викладач Пневматології Івано-Франківського богословського факультету фахово та системно представив тему «Роль Святого Духа в преображенні світу на основі святоотцівської традиції».

Д-р Володимир Містерман презентував головну тему «Дари Святого Духа», системно аналізуючи значення Святого Духа і кожного з його семи дарів в житті християнина і всього сотвореного Богом світу.

Д-р Володимир Шеремета інтегрував заслухані імпульси, доповіді та презентації в контекст Великопісної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», а також визначив основні пріоритети, інструменти та цільові авдиторії її реалізації. Рівно ж були підбиті підсумки екологічного служіння з часу минулої зустрічі та поставлені акценти на окремі дати календарного плану до наступної квартальної зустрічі.

Бюро з питань екології висловлює особливу вдячність пані Людмилі Кравчук та пану Роману Кузнєцову, провідним фахівцям сектору екологічної освіти природного заповідника «Горгани» за активну участь у семінарі, презентацію діяльності Заповідника та їх бажанню налагодити більш тісну співпрацю з Екологічним бюро УГКЦ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next