АКТУАЛЬНО

Декада місійності 2016. Дев’ятий день

Субота, 18 червня 2016, 07:22
Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Сповнитися місійним духом

Боже Слово: Він викладав їм, свідчивши про Царство Боже, і переконував їх про Ісуса з закону Мойсея та пророків, – від ранку аж до вечора. Деяких переконували його слова, а деякі не йняли віри. І бувши в незгоді між собою, почали розходитися, коли Павло до них промовив лиш одне це слово: «Добре прорік був Святий Дух через пророка Ісаю до батьків ваших, кажучи: … серце цього народу затовстіло й вони вухами тяжко чули, і очі свої зажмурили, щоб часом не бачити очима, і вухами щоб не чути, щоб не зрозуміти серцем і не навернутись, та щоб я не оздоровив їх. Нехай, отже, буде вам відомо, що це спасіння Боже було послане поганам: і вони почують» (Ді. 28, 1–31).

Роздуми: Своєрідна незавершеність книги Діяння апостолів спонукає нас її «дописати» своїм життям: проголошувати Євангеліє, нести віру у воскреслого Христа аж до «краю світу». Цей світ має охоплювати наші серця, наші стосунки з ближніми, наші села й міста, нашу державу, усі ті місця, в яких панує ненависть, жорстокість, несправедливість, гнів, нечистота, переслідування, тобто гріх. Ми – Церква воскреслого Ісуса. Ми не тільки учні Христа, а й місіонери – ті, що передають Христову віру іншим. Отже, своїми словами і життям ми розширюємо світ для Бога і межі Божого Царства, виконуючи доручення Христа: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи…» (Мт. 28, 19).

Цитата дня – свідчення: Силою Хрещення ми стаємо учнями-місіонерами, покликаними нести Євангеліє світові (Папа Франциск «Радість Євангелія»).

Значення власної місійності: Чи я свідомий, що зерно віри і служіння для Бога було засіяно в мені під час Хрещення і Миропомазання? Чи це зерно зростає і впливає на моє життя? Чи мій досвід Бога спонукає мене ділитися ним з іншими? Чи я, як учень Христа, маю місійного духа, щоб нести світові дар віри?

Молитва: Господи Боже наш, що на спасіння родові людському послав єдинородного Сина Твого і Бога, Господа нашого Ісуса Христа, споглянь на рабів Твоїх оглашенних... сподоби їх у сприятливий час купелі відродження, відпущення гріхів і одежі нетління; приєднай їх до святої Твоєї соборної і апостольської Церкви, і прилічи їх до вибраного Твого стада (Божественна Літургія).

Місійне завдання: Усвідомити, що ділення з іншими радістю Благовісті, Доброї Новини спасіння в Христі Ісусі, – це вияв найбільшої любові і наша місія у світі.

Помолитися за наших місіонерів у Східній Україні, Казахстані, Росії та в інших регіонах. Щедро підтримати тих, хто вже служить на цих місійних теренах. Подумати, як я і моя парафіяльна спільнота може долучитися до місій УГКЦ.

 

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми там, де перебуваємо. Отже, місія для нашої парафіяльної спільноти – дозволити Христові глибше ввійти в наше життя, а також нести Добру Новину поза нашу спільноту, поширюючи межі Божого Царства.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоб Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошири світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених, як дітей Світла, християнська віра поширювалася в нашому суспільстві і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті, Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрости навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

 

Путівник Декади місійності (українською і англійською мовами) та Інструкції для священиків можна завантажити за цим посиланням www.vydannya-pc.com.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next