АКТУАЛЬНО

Декада місійності 2016. Другий день

Субота, 11 червня 2016, 10:21
Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Боже Слово

Боже Слово: А першого дня тижня, як ми зібралися, щоб хліб ламати, Павло, що мав вибратися в дорогу наступного дня, розмовляв з ними і затягнув бесіду до півночі. Було ж у горниці, де ми зібралися, світичів досить. Один юнак, Євтих на ім’я, сів на вікні, і коли Павло говорив задовго, його огорнув глибокий сон, і він зо сну схилився додолу, упав наниз із третього поверху, і його підняли мертвим. Павло зійшов додолу, припав до нього, обнявши, і мовив: «Не тривожтесь, бо його душа в ньому». Потім зійшов на гору, ламав хліб і їв. Довго вів він бесіду, аж до світанку, і лиш тоді пустився у дорогу. А хлопця привели живого і втішились безмірно (Ді. 20, 7–12).

Роздуми: Подібно до св. Павла, ми повинні достатньо часу присвятити слуханню Слова Божого, записаного у Святому Письмі (Біблії). У Біблії Господь не тільки про щось нас повчає, а й виявляє нам правду про самого себе, про своє ставлення до нас (з любові сотворив нас), правду про те, ким ми є для Нього, – дітьми і спадкоємцями Божими. Святе Письмо запрошує нас відповісти на Боже Слово. Дорогою до Емауса таємничий Подорожній застосувує ліки Слова, щоб зцілити розчарованих учнів, надаючи сенс їхнім стражданням. Своїм Словом Ісус розпалює їхні серця для розуміння всієї правди та дає їм нове життя. І хоча Христос зникає з очей учнів, проте залишається в їхніх серцях через Слово Боже і Пресвяту Євхаристію.

Цитата дня – свідчення: І вірю, і знаю, що одно слово Святого Євангелія більше вартує від усякої людської мудрості, від усякої людської науки (Митрополит Андрей Шептицький).

Значення Слова Божого: Знаючи, що віра зроджується зі слухання Слова Божого (пор. Рим. 10, 17), чи практикую я читання Святого Письма, особисто і в колі сім’ї?

Молитва: Засвіти в серцях наших, Чоловіколюбче Владико, нетлінне світло Твого богопізнання і відкрий очі нашого ума, щоб ми зрозуміли Твої євангельські проповідування. Вклади в нас і страх блаженних Твоїх заповідей, щоб ми, перемігши всі тілесні похоті, провадили духовне життя, думаючи і діючи все, що угодне Тобі, бо Ти є просвічення душ і тіл наших, Христе Боже, і Тобі славу возсилаємо з безначальним Твоїм Отцем, і пресвятим, і благим, і животворящим Твоїм Духом, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь (Божественна Літургія, молитва перед Євангелієм).

Місійне завдання: Подарувати Святе Письмо (або виписані біблійні цитати, що найбільше мене вразили) комусь зі своїх знайомих, які його не мають або не читають.

У колі сім’ї або знайомих поділитися словом, яке зачепило мене під час слухання недільного Євангелія або проповіді.

 

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми там, де перебуваємо. Отже, місія для нашої парафіяльної спільноти – дозволити Христові глибше ввійти в наше життя, а також нести Добру Новину поза нашу спільноту, поширюючи межі Божого Царства.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоб Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошири світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених, як дітей Світла, християнська віра поширювалася в нашому суспільстві і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті, Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрости навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

 

Путівник Декади місійності (українською і англійською мовами) та Інструкції для священиків можна завантажити за цим посиланням www.vydannya-pc.com.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next