АКТУАЛЬНО

Декада місійності 2016. Десятий день. Неділя П’ятдесятниці

Неділя, 19 червня 2016, 07:25
Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Дар Святого Духа

Боже Слово: А як настав день П’яти­десятниці, всі вони були вкупі на тім самім місці. Аж ось роздався зненацька з неба шум, неначе подув буйного вітру, і сповнив увесь дім, де вони сиділи. І з’явились їм поділені язики, мов вогонь, і осів на кожному з них. Усі вони сповнились Святим Духом і почали говорити іншими мовами, як Дух давав їм промовляти. А перебували в Єрусалимі між юдеями побожні люди з усіх народів, що під небом. І як зчинився той шум, зійшлась велика юрба і хвилювалася, бо кожний чув, як вони говорили його мовою. Здивовані й остовпілі, вони один до одного казали… як вони нашими мовами проголошують величні діла Божі? (Ді. 2, 1–11).

Роздуми: Часом ми, бажаючи придбати якусь річ, даємо за неї завдаток. Це означає, що ця річ для нас дуже цінна і що ми обов’язково повернемося за нею. Подібно й Христос, який вклав у наші серця завдаток свого Святого Духа у день нашого Хрещення і Миропомазання, обов’язково повернеться за нами. І хоча ми ще живемо в цьому світі, та вже викуплені від влади гріха, смерті й диявола і належимо Христові. Святий Дух, Утішитель живе у нас, як у нерукотворній святині. Він завжди з нами, охороняє нас, заступається за нас і навіть за нас молиться. З нутра нашого спонукає нас жити, дає силу бути учнями Хрис­та, відважно нести у світ Божу любов.

Цитата дня – свідчення: Посланництво Ісуса має конкретне «завдання»: «нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, оповістити рік Господній сприятливий» (Лк. 4, 18–19).

Значення дару Святого Духа: Празник П’ятдесятниці спонукає мене відповісти на такі запитання: чи свідомий я того, що отримав Святого Духа і Його дари у таїнствах Хрещення і Миропомазання? Чи знаю, що через дар Святого Духа Бог преображає моє життя і життя тих, з якими я зустрічаюся? Чи маю я достатньо Духа, щоб ті, хто спілкується зі мною, належно реагували на мої слова та свідчення про Ісуса?

Молитва: Всемогутній Боже і Царю Слави, Ісусе Христе, що цілим серцем любиш увесь людський рід, а у своєму премудрому Провидінні безнастанно піклуєшся кожним народом зокрема, споглянь милосердно на наш український народ, щоб він став народом святим і сповнив своє посланництво, дане йому Богом. Амінь.

Місійне завдання: З новим запалом  стараймося поділитися з ближніми своїм досвідом віри і радістю спасіння в Ісусі Христі. Господь доручає нашій парафіяльній спільноті розширити світ людських сердець для Нього, проголошувати нове життя в Христі у наших селах, містечках і містах та аж до краю землі.

 

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми там, де перебуваємо. Отже, місія для нашої парафіяльної спільноти – дозволити Христові глибше ввійти в наше життя, а також нести Добру Новину поза нашу спільноту, поширюючи межі Божого Царства.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоб Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошири світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених, як дітей Світла, християнська віра поширювалася в нашому суспільстві і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті, Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрости навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

 

Путівник Декади місійності (українською і англійською мовами) та Інструкції для священиків можна завантажити за цим посиланням www.vydannya-pc.com.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next