АКТУАЛЬНО

Декада місійності 2016. Перший день

П'ятниця, 10 червня 2016, 08:00
Публікуємо фрагменти з «Путівника Декади місійності», а саме: 1. Слово Боже, 2. Роздуми, 3. Цитату дня, 4. Значення, 5. Молитву, 6. Місійне завдання.

Дар Хрещення і Боже усиновлення

Боже Слово: (Павло) спитав їх: «Чи отримали ви Святого Духа, коли увірували?» Ті йому відповіли: «Та ми й не чули, чи є Святий Дух». І він спитав: «Яким хрещенням ви хрестились?» Ці відповіли: «Хрещенням Йоана». Тоді Павло промовив: «Йоан хрестив хрещенням покаяння, кажучи людям, щоб вірували в того, що по ньому прийде, тобто в Ісуса». Почувши це, вони хрестились в ім’я Господа Ісуса. Як Павло поклав на них руки, зійшов на них Дух Святий, і вони почали говорити мовами й пророкувати. А було їх усього яких дванадцять чоловік. Увійшовши у синагогу, три місяці там промовляв відважно, бесідуючи і переконуючи про Царство Боже (Ді. 19, 2 – 8).

Роздуми: Хрещення – це святе таїнство, початок нового життя, народження з води і Святого Духа; це спосіб буття, стиль життя. Хрещальна вода змиває з нас усе, що є смертне, і спасає те, що перебуває повіки, а саме – синівство Боже. Мета християнського життя – бути Божими дітьми, носіями Христового світла у світі.

Ісусе Христе, у ці місійні дні просимо для кожного з нас про дар нової п’ятдесятниці – відновлення благодаті нашого Хрещення і Миропомазання. Віднови в нас Духом Твоїм Святим дар віри, дари і плоди Духа Твого, щоб ми стали новими створіннями в Христі Ісусі.

Цитата дня – свідчення: Під час таїнства Хрещення ми відреклися від диявола та всіх його сил і на підставі святої віри, яку одержали в дар від Господа Бога, з’єдналися з Ісусом Христом і цілковито Йому віддалися. Ту подію свого життя ми маємо постійно пригадувати собі та питати самих себе: що це означає для нас? – щоб не марнувати великого дару Хрещення і могти жити відповідно до складених тоді обітниць (Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ-емерит).

Значення Хрещення: Як я живу сьогодні? Чи усвідомлюю і відчуваю, що Бог мене любить, що я Божа дитина? Чи намагаюся жити Божим синівством, яке відновив для нас Ісус Христос? Чи допомагаю іншим пізнати Божу любов?

Молитва (із запаленою свічкою): Приймімо цю горючу свічку і стараймося у всьому житті нашому просвічуватися світлом віри і добрих діл, щоб, коли прийде Господь, ми могли світло вийти назустріч Йому (Чин Хрещення).

Місійне завдання: Якщо можливо, дізнатися дату і місце свого Хрещення та ім’я священика, який мене хрестив. Помолитися за своїх хресних батьків, за священика, який мене хрестив, за похресників, за тих, хто готується до Хрещення, і за тих, хто ще не пізнав Христа.

 

Про Декаду місійності

Беручи активну участь у духовних заходах Декади місійності, ми покликані наново відкрити і збагнути, що наші парафіяльні спільноти та сім’ї (домашні церкви) є за своєю природою місійними. Усвідомлення цього випливає з дару нашого Хрещення, завдяки якому всі вірні силою цього святого таїнства взяли на себе зобов’язання вірити, жити, служити і ділитися досвідом своєї віри в Христа, – ділитися не тільки зі своїми рідними, а й з усіма ближніми там, де перебуваємо. Отже, місія для нашої парафіяльної спільноти – дозволити Христові глибше ввійти в наше життя, а також нести Добру Новину поза нашу спільноту, поширюючи межі Божого Царства.

Від Вознесіння до Зіслання Святого Духа всією парафіяльною спільнотою молимося, щоб Господь відновив наше життя в Бозі силою і діянням свого Святого Духа.

Молитва

Господи Боже, пошири світло Твого Святого Євангелія, щоб через нас, охрещених, як дітей Світла, християнська віра поширювалася в нашому суспільстві і щоб ми стали свідками Твоєї живої присутності у нашому житті та в нашій парафіяльній спільноті, Господи, вислухай і помилуй.

Усе подає Дух Святий: пророків посилає, священиків удосконалює, неграмотних мудрости навчає, рибалок богословами появляє і єднає всю церковну спільноту. Єдиносущний і співпрестольний Отцеві й Синові, Утішителю, слава Тобі!

 

Путівник Декади місійності (українською і англійською мовами) та Інструкції для священиків можна завантажити за цим посиланням www.vydannya-pc.com.

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next