АКТУАЛЬНО

Декан ФБФ УКУ взяв участь в засіданні ради директорів Європейського товариства католицького богослов’я

Четвер, 21 лютого 2019, 17:14
Ця зустріч збирає президентів двадцяти двох національних філій Європейського товариства католицького богослов’я від Португалії до України. Загалом товариство об’єднує дев’ятсот науковців із різних галузей богослов’я. Цьогоріч зустріч відбулася 15-16 лютого в Тімішуарі (Румунія).

Рада директорів обговорила планування цьогорічного конгресу «Надія: де вона?», який відбудеться у Братиславі (Словаччина) 28-31 серпня 2019 року. Веб-сторінка міжнародного конгресу за адресою: www.esctcongress2019.net/. Cвітові експерти з декількох континентів висвітлюватимуть концепцію надії в міждисциплінарній перспективі. Пленарні засідання будуть доповнені секційними засіданнями та робітнями, які забезпечать простір для обмірковування центральної теми надії стосовно філософії, політики, педагогіки, соціальної роботи, благодійництва, міжрелігійного діалогу та екуменізму.

«У наші часи ми ставимо надію під сумнів. Розпад економічних систем, держав і суспільств, сімей, дружби, недовіра до політичних структур змушує нас запитати, чи не зникла надія з досвіду сучасного людства, – коментує декан ФБФ д-н Роман Завійський. – Що може означати «надія» у Європі, що старіє, де евтаназія стає більш прийнятною перспективою? Якщо в нас є надія лише на теперішнє життя, чи можемо ми все ще мати надію в повному сенсі цього слова після смерті?

Скептицизм щодо плану об’єднати Європу також змушує нас подумати, чи є надія на «спільну Європу». Численні конфлікти між представниками різних релігій спонукають нас думати про те, чи можемо ми вірити в спільне існування. Чи є надія в християн, яких переслідують в деяких країнах? Яка надія іммігранта з вірою у краще майбутнє? Чи має молодь віру в Церкву? Чи Церква вірить у молодь? Освіта також тісно пов’язана з надією на краще майбутнє» . Представники української філії ЄКТБ також візьмуть участь у роботі конгресу.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://theological.ucu.edu.ua


ТЕГИ: УКУ, декан
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next