АКТУАЛЬНО

Деканальні екореференти Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ оголосили «війну» «екологічним гріхам»

Субота, 28 лютого 2015, 07:20
Що таке «екологічний гріх»? Що таке екологічне навернення? Чому важливий піст для порятунку світу й відновлення миру? Про ці та інші питання йшлось на квартальній зустрічі деканальних референтів з питань екології Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Зустріч була організована о. Михайлом Дзулем, референтом Бюро УГКЦ з питань екології цієї архиєпархії. Головною метою зустрічі було підготувати екореферентів до ефективної реалізації Великопісної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

У рамках зустрічі о. Володимир Містерман, заступник керівника церковної екологічної інституції, провів міні-семінар про способи та засоби реалізації стратегії. Розповідаючи про важливість проголошення Божого слова під час проведення ініціативи, священик загострив увагу референтів на тому, що, намагаючись донести до християн вчення Церкви про відповідальність за Богом створений світ – природу, ми робимо ніщо інше, як допомагаємо нашим вірним не загубитись у цьому світі й віднайти своє автентичне місце серед Божого створіння, «вінцем» якого нам наказав бути сам Творець. Доповідач також розповів учасникам про те, яким чином слід доносити до вірних ту чи іншу інформацію про стан речей та наголосив на важливості показати християнам взаємозв’язок їхнього стилю життя зі станом природного довкілля.

«Під час святої Чотиридесятниці цього року ми оголосили «війну» «екологічному гріху» як такому, але особливо боротимемося зі шкідливою та гріховною практикою пластикових квітів і вінків та з весняними підпалами», – підкреслив о. Володимир. Також було представлено низку екологічних видань та роздатковий матеріал на Великий піст.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії наголосив на важливості використання сприятливої молитовно-покаянної атмосфери часу Великого посту і в цьому контексті донесення до людей поняття «екологічного гріха». Важливою складовою у просвітницькій роботі є поширення інформації про молитовні чи практичні заходи в часі ініціативи в ЗМІ, соцмережах, місцевих світських чи церковних часописах. Священик закликав референтів бути медіаторами екологічного вчення Церкви й власним прикладом свідчити любов до Божого створіння. Також деканальні екореференти були ознайомлені з календарним планом заходів на перший квартал 2015 року.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next