АКТУАЛЬНО

Делегат від Глави УГКЦ владика Діонісій (Ляхович) бере участь у 70-й Генеральній асамблеї Єпископської Конференції Італії

Вівторок, 23 травня 2017, 14:18
22-25 травня 2017 року в синодальному залі Ватикану проходить 70-та Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії. У ній, на запрошення Італійської Церкви, беруть участь спостерігачі від іноземних Католицьких Церков, серед яких і делегат від Глави УГКЦ - владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

Третій рік поспіль асамблею з привітальною промовою відкрив Святіший Отець Франциск. Особливістю цьогорічної асамблеї є те, що на ній має бути призначений новий президент Єпископської Конференції. Святіший Отець подякував кардиналові Баньяско за десятирічне служіння на чолі Єпископської Конференції Італії, зокрема «за терпеливість, з якою він ставився до мене, - додав Єпископ Рима, - адже не так просто працювати з нинішнім Папою». «Можу сказати, що ми бажаємо одне одному добра і нас пов'язує чудова дружба», - додав Святіший Отець.

Згідно з новими правилами, сьогодні єпископи повинні вибрати трьох кандидатів, одного з яких Папа призначить на пост президента Єпископської Конференції Італії.

«Коли той, хто стоїть на чолі, не допускає діалогу, він сіє плітки, а це найгірше. Давайте розмовляти один з одним. Я готовий також вислухати думки, які мені не подобаються, - говоріть абсолютно вільно».

Святіший Отець закликав єпископів до максимальної щирості й побажав їм «відкритого і смиренного» обговорення. «Не бійтеся суперечок, - додав Папа, - довіртеся Духові. Він відкриває до різноманітності і примиряє відмінності братньою любов'ю».

Слід відзначити, що одною з основних тем Генеральної асамблеї у цьому році є «Молодь для зустрічі у вірі». Тому, звертаючись до учасників асамблеї, кардинал Баньяско зі свого боку зробив особливий наголос на виховання молоді. «Умови, в яких живе молодь, її здатність бути з іншими, її бажання будувати завтрашній день волає до нашої відповідальності за наші свідчення та обов’язок виховання», - зазначив кардинал Баньяско.

Оцінюючи важливість зустрічі зі Святішим Отцем, кардинал Анджело Баньяско на завершення свого мандату як президента Єпископської Конференції Італії висловив подяки та наголосив єпископам на важливості таких пріоритетів для сучасної Церкви: місійність, молодь, сім’ї, бідні та терплячі, священики.

Додамо, що Глава УГКЦ через свого делегата надіслав вітального листа учасникам асамблеї, в якому висловив слова подяки за молитву про мир в Україні та за підтримку УГКЦ як в Україні, так і в Італії, де душпастирюють серед українських іммігрантів понад 50 священиків у 146 громадах УГКЦ.

Також Блаженніший Святослав у своєму листі розповів учасникам асамблеї про складне становище, в якому вже третій рік поспіль знаходиться Україна внаслідок зовнішньої агресії та висловив прохання про подальшу солідарність із боку братнього італійського народу. Зокрема Глава УГКЦ подякував італійській Церкві за активне долучення до гуманітарної акції «Папа для України». Завдяки збірці, проведеній 24 квітня 2016 р. на заклик Святішого Отця в усіх храмах Європи, та завдяки його особистому внеску для надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни на Сході України було зібрано 18 мільйонів євро.

Фото: iнформагентство «Ansa».

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next