АКТУАЛЬНО

Делегат від УГКЦ владика Діонісій (Ляхович) бере участь у 68-й Генеральній асамблеї Єпископської Конференції Італії

Середа, 20 травня 2015, 06:55
18-21 травня 2015 року в синодальному залі Ватикану проходить 68-ма Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії. У ній на запрошення Італійської Церкви беруть участь спостерігачі від іноземних Католицьких Церков, серед яких і делегат від Глави УГКЦ - владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

Другий рік поспіль асамблею з привітальною промовою відкрив Святіший Отець Франциск. Після цього єпископи за зачиненими дверима розпочали аналіз численних душпастирських, соціологічних та економічних справ Італійської Церкви.

У середу, 20 травня, єпископи здійснять паломництво до гробу св. Петра та відслужать Літургію, яку очолить кардинал Марк Уэлле (Marc Ouellet), Префект Конгрегації у справах єпископів.

Додамо, що Глава УГКЦ надіслав вітального листа учасникам асамблеї на ім’я Президента Єпископської Конференції Італії кардинала Анджело Баньяско, в якому висловив слова подяки за молитву про мир в Україні, яка проводиться в італійських храмах та за підтримку УГКЦ в Україні та Італії.

Також Блаженніший Святослав у своєму листі розповів учасникам асамблеї про складне становище, в якому перебуває сьогодні Україна та висловив прохання про подальшу солідарність з боку братнього італійського народу.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next