АКТУАЛЬНО

Делегати Американської Єпископської Конференції відвідали Відділ комісій Патріаршої курії УГКЦ

Понеділок, 22 червня 2015, 19:04
22 червня делегати Американської Єпископської Конференції (АЄК) у складі владики Джозефа Куртза, президента АЄК, Архиєпископа Луїсвіллю, владики Блейза Супіча, Архиєпископа Чикаго, голови підкомітету допомоги Східної Європи АЄК, монсеньйора Браяна Брансфілда, заступника генерального секретаря АЄК, д-р Деклана Мерфі, директора офісу допомоги Східної Європи АЄК, та д-ра Стівена Колеккі, представника міжнародного офісу AЄK «Справедливість і мир», відвідали Львів. Американську делегацію супроводжує владика Борис (Ґудзяк), голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків УГКЦ.

Вони провідали хворих у військовому шпиталі, а згодом ознайомилися із діяльністю Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ. Як  розповів делегатам о. Петро Рак, адміністратор Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ, таку церковну структуру створив ще Блаженніший Любомир, Архиєпископ-емерит УГКЦ,  спільно із Синодом Єпископів УГКЦ. За його словами, церковні комісії створено для того, щоб Церква реагувала на суспільні потреби. «Так утворено експертне середовище, яке представляє собою групу людей, які є фахівцями в тій чи тій галузі. Ми маємо два рівня таких експертів у кожній комісії: представники з єпархій, яких збирає голова комісії, та експерти із суспільства. Так існує 5 комісій патріаршого та 15 всеукраїнського рівнів», – додав він. 

Відтак американські делегати поспілкувалися з кожним працівником відділу та дізналися про ситуацію на Сході з уст о. Тихона Кульбаки з Донецька.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next