АКТУАЛЬНО

Делегація Апостольської Столиці для участі у святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України в Києві

Понеділок, 12 серпня 2013, 15:24
Як ми вже повідомляли, 15 червня 2013 року у Ватикані оприлюднено інформацію про те, що Папа Франциск призначив кардинала Андрюса Юзаса Бачкіса, вислуженого Архиєпископа Вільнюса, своїм спеціальним посланцем для участі у святкуванні 1025-річчя Хрещення Русі-України, що відбудеться в Києві 17-18 серпня 2013 року.

У суботу, 10 серпня, оприлюднено номінаційний лист Святішого Отця до кардинала Бачкіса, а також склад делегації, що супроводжуватиме його під час цієї місії. До неї увійшли о. Ігор Шабан, відповідальний в УГКЦ за екуменічні стосунки, та о. Юстин Бойко, СУ.

У своєму листі Вселенський Архиєрей відзначає, що Церква в Україні урочисто святкує тисячодвадцятип’ятиріччя, відколи народи Київської Русі завдяки великій ревності святого Володимира, Київського князя, прийняли таїнство Хрещення в ріці Дніпрі. І з тих часів на цих землях з'явилися щедрі плоди звіщання Євангелія. За словами Святішого Отця, цей ювілей «улюбленого українського народу» вартий його особливої уваги та молитви, а тому він, відповідаючи на прохання Блаженнішого Святослава Шевчука, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, постановив призначити достойного мужа, який би передав учасникам святкувань його вітання. Зрештою, як додає Папа, це свято є причиною радості не лише пастирів та вірних УГКЦ, а й братнього латинського та інших обрядів, адже все це робить один і той самий Святий Дух, що розподіляє щедрі дари і творить дива.
 

Радіо "Ватикан"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next