АКТУАЛЬНО

Делегація УГКЦ взяла участь у роботі Міжнародної зустрічі на тему мігрантів у Римі

Понеділок, 22 листопада 2010, 07:29
17-20 листопада 2010 року у Римі відбулася 55-та зустріч Міжнародної католицької комісії у справі міграції (далі МККМ) на тему «Відновити гідність, надихнути переміну». У зустрічі взяли участь 105 осіб з 44 країн світу (Патріарх Мелхітів, 6 кардиналів, 21 єпископ, духовенство та миряни).
17-20 листопада 2010 року у Римі відбулася 55-та зустріч Міжнародної католицької комісії у справі міграції (далі МККМ) на тему «Відновити гідність, надихнути переміну». У зустрічі взяли участь 105 осіб з 44 країн світу (Патріарх Мелхітів, 6 кардиналів, 21 єпископ, духовенство та миряни). Делегацію від УГКЦ з благословення Глави Церкви Блаженнішого Любомира представили Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ, о. Василь Поточняк, виконавчий секретар ПМВ УГКЦ, та Андрій Гах, секретар ПМВ УГКЦ. Доповіді виголосили: Патріарх Григорій ІІІ, Кардинал Джордж Пел, Кардинал Андрес Родрігес Марадіага, Кардинал Джон Нює, Архиєпископ Сільвано Томазі та ін. Апостольська Столиця делегувала на участь у засіданнях представників Державного секретаріату Ватикану та Папської ради у справах мігрантів та подорожуючих. Під час інтенсивних робочих днів обговорювалися проблеми та виклики мігрантської дійсності на світовому рівні. Робота під час пленарних засідань була зосереджена на соціальному вимірі серед мігрантів у світі. Було представлено історію та діяльність МККМ, як рівно ж заплановані проекти на майбутнє. Серед основних думок, які обговорювалися, були такі:
  • підсилення співпраці відділів та комісій, які займаються мігрантами, різних єпископських конференцій світу;
  • співпраця церковних організацій, комісій та відділів, які займаються мігрантами з МККМ;
  • співпраця з відповідними місцевими державними органами;
  • збереження прав людини та її гідності;
  • проблема торгівлі людьми та людськими органами тощо.
Під час зустрічі було виділено час для роботи у групах, сформованих за географічним критерієм. На секції європейської групи було представлено діяльність ПМВ УГКЦ, ситуацію української трудової міграції та труднощі духовної опіки наших вірних. Українська делегація мала можливість провести приватні зустрічі з президентом МККМ Д. Клінком, Кардиналом Д. Пеллом, Патріархом Григорієм ІІІ, монс. Ф. Тулесом (Папська рада мігрантів та подорожуючих), п. Н. Форлані (Відділ імміграції при Міністерстві праці та соціальної політики в Італії) та керівними особами відділів праці з мігрантами Єпископських Конференцій Швейцарії, Польщі, Пуерто Ріко, Аргентини, Мальти, Домініканської Республіки та ін. Особливою була зустріч з директором Відділу у справі душпастирства іммігрантів фундації «Мігрантес» від Конференції Єпископату Італії Монс. Д. Гнєзотто, на якій він порушив справу координатора душпастирства УГКЦ в Італії.

Пасторально-місійний відділ УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next