АКТУАЛЬНО

Демобілізовані воїни Жовківщини здійснили прощу до Крехівського монастиря

Понеділок, 31 серпня 2015, 13:20
29 серпня демобілізовані воїни, їхні близькі та родичі загиблих разом зі священнослужителями єпархії зібралися в Крехівському монастирі на подячне паломництво.

Захід здійснювався з благословення владики Михайла (Колтуна), головного капелана УГКЦ та єпископа Сокальсько-Жовківського, на знак подяки Богові за повернення живими та за мир в Україні. Долучилися до проведення заходу: сестри служебниці НДМ, отці-декани, священнослужителі єпархіального управління, отці василіани та Жовківська районна адміністрація.

Відгукнувшись на персональні запрошення, які були роздані в парафіях Дублянського, Жовківського і Рава-Руського деканатів, воїни радо прибули до чудотворного місця і взяли участь в Божественній Літургії, дехто приступив до Таїнства Покаяння і Євхаристії. Разом розділили спільну трапезу, вислухали реколекційну науку та поділилися пережитим досвідом християнської поведінки в час війни. Учасники мали нагоду почути живе свідчення о. Тихона Кульбаки, священика УГКЦ, який перебував у полоні на Донеччині. Він зумів бути зрозумілим адже говорив те, що сам пережив, і те, що було близьким нашим воїнам-захисникам. Священик на власному прикладі засвідчив, що важливо позбутися ненависті, щоб повернутися в нормальне життя після участі у воєнних діях.

Окремою молитвою було поминання загиблих. Священики відслужили Панахиду за полеглих воїнів із Жовківщини, яких було згадано поіменно, та за героїв Небесної сотні. Відтак було запалено пам’ятні лампади.

Завершувалося паломництво радісною програмою, яку представив відділ культури і туризму Жовківської районної адміністрації. Виступи на духовно-патріотичну тематику підбадьорили захисників Батьківщини, адже в заході взяли участь кращі вокалісти та колективи.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next