АКТУАЛЬНО

«День бідного – це черговий голос до нашого сумління, щоб пам’ятати про убогих кожного дня», – о. Роман Сиротич

Понеділок, 08 листопада 2021, 13:09
«Цими днями увага нашої Церкви в особливий спосіб звернена до вбогих людей. У такий спосіб ще раз усі по-новому чуємо слова нашого Спасителя: «Бідних матимете із собою повсякчас». Це завдання та місія для кожного з нас не лише на один день, а на весь рік», – на цьому в коментарі для пресслужби Київської архиєпархії наголосив протоієрей Роман Сиротич, синкел у справах соціального служіння.

Отець Роман розповів, що, оскільки 14 листопада цього року Католицька Церква відзначає V Всесвітній день бідних, у парафіях Київської архиєпархії готується низка соціальних акцій, метою яких є в особливий спосіб привернути увагу вірних до потребуючих людей. Зокрема, наші священники зі своїми вірними проведуть благодійні заходи, під час яких годуватимуть бідних, надаватимуть допомогу у вигляді продуктових наборів, а також нестимуть соціальні пакети до домівок людей, які опинилися у складних соціальних умовах.

«У такий спосіб разом із нашими вірними на практиці реалізовуємо слова Ісуса Христа: «Бо Я голодував, і ви дали Мені їсти, мав спрагу, і ви Мене напоїли». Адже, коли з турботою ставимося до бідних людей, тоді і Господь Бог проявляє особливу увагу до людини, яка бачить потреби інших», – наголосив синкел у справах соціального служіння. Він також закликав усіх вірних, щоб відгукувалися на ініціативи парафій щодо проведення соціальних акцій: «Несімо до наших храмів продуктову допомогу, зголошуймося до волонтерства, ділімося тим, чим щедро нагородив нас Господь. Тоді на собі будемо чути Його особливу увагу», – заохотив о. Роман Сиротич.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next