АКТУАЛЬНО

«День довкілля» під час літніх таборів стає гарним звичаєм

Вівторок, 22 липня 2014, 13:01
Протягом тижня, з 14 по 19 липня 2014 р. Б., на парафії Покрови Пресвятої Богородиц у с. Велика Тур’я, що на Долинщині, діяв дитячий християнський табір «Канікули з Богом» для учнів 4-го класу місцевої школи. Проведення табору ініціював парох о. Микола Фреїшин, який при підтримці аніматорів організував прекрасний та корисний відпочинок для дітей, котрі з радістю щодня поспішали до Божого храму, щоб пізнати щось нове.

У передостанній день табору діти мали нагоду застановитися над екологічними правдами віри, а також ознайомитися із вченням Церкви щодо християнського обов’язку збереження довкілля, яке представив о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Після спільної молитви діти разом з аніматорами переглянули мультимедійну презентацію, яка висвітлила красу Богом створеного світу та – на противагу – результати руйнівної діяльності людини щодо природи. Далі діти у формі розвивальних ігор та власних коментарів до екорозмальовок закріпили здобуті знання і разом поміркували, що ж можна робити для заощадження природних ресурсів та збереження довкілля. Із великим захопленням вони розглядали енергозберігаючі новинки, які представив екореферент, і проводили експериментальне дослідження електромагнітного забруднення у приміщенні.

У часі Божественної Літургії священики разом із дітьми просили Небесного Отця про ласку покаяння та навернення і можливість побачити в довкіллі Самого Бога – Творця і Доброго Батька.

На згадку про «День довкілля» в таборі о. Михайло, в кінці зустрічі, подарував всім дітям календарики із зображенням св. папи Івана Павла ІІ, який під час всього понтифікату намагався розкрити правди віри про християнську відповідальність за Боже створіння – природу.

Екологічний день у таборі під гаслом: «Прославмо Творця разом з Його створінням», який запропонувало і розробило Бюро УГКЦ з питань екології, стає гарною традицією в різних єпархіях УГКЦ.  

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next