АКТУАЛЬНО

День екологічної освіти у пришкільних літніх таборах

Середа, 15 червня 2016, 11:00
Екологічне бюро УГКЦ уже традиційно долучається до проведення дитячих таборів у формі тематичних заходів, екологічних годин, днів тощо. У рамках проведення цих таборів екореферент Донецького екзархату відвідав два пришкільних табори у школах Дніпропетровщини.

Цей візит став новим кроком і досвідом у напрямку поширення діяльності церковної інституції у сфері збереження довкілля та гарною можливістю дійти з екологічним служінням до більшої кількості дітей.

Референт бюро з питань екології у Донецькому екзархаті о. Михайло Неїжмак 7 та 8 червня відвідав два пришкільних табори для молодших школярів, які відбувалися у школах №2 та №4 м. Першотравенська Дніпропетровської області. Це стало можливо завдяки співпраці з дирекціями шкіл у рамках Дня екологічної освіти в шкільному таборі. Екологічний день у згаданих таборах мав свою програму та структуру. Спочатку був час на знайомство та відповіді на запитання, які задавали діти, о. Михайло розповів  про діяльність та завдання  екологічного бюро і нагадав учням про екологічну освіту та вдосконалення у напрямку збереження природи.

Після теоретичної частини діти переглянули повчальний мультфільм «Про екотестер» (фіксики) для закріплення екологічних знань. Продовжився день екологічною грою у формі КВН, діти були розділені на команди і кожна команда мала екологічний девіз та відповідну назву. Команда-переможець отримала призи екологічного характеру, а саме наклейки екологічні дороговкази та закладки. Також кожна команда повинна була придумати цікаву повчальну історію про пластикову пляшку та її роль у житті людини. Це завдання показало, що всі учні мають чудове розуміння про навколишнє середовище та знають шляхи збереження довкілля.

Цікавий матеріал під назвою «Що насправді стається з пластиком» став завершальним моментом екологічного дня. Учні подякували представнику екобюро за цікавий день та висловили думку, що екологічна освіта та виховання є насправді невід'ємною частиною навчального процесу у школі, а екобюро є виявом піклування Церкви про людину, зокрема дитину та добрий приклад усім, коли віра та християнські цінності виявляються в ділах. Спільним фото завершився екодень.

Повідомив о. Михайло Неїжмак

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next