АКТУАЛЬНО

День хворого в УГКЦ

Субота, 21 травня 2016, 22:46
Згідно з Постановою Позачергового Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ від 16 січня 2006 року, УГКЦ в Україні відзначає День хворого у Неділю розслабленого. Цього року цей день припадає на 22 травня.

Відзначення Дня хворого у нашій Церкві має мету привернути увагу християнської спільноти та суспільства загалом до хворих людей, їх родин та тих, хто облегшує їхні страждання, зокрема медичний персонал та волонтерів.

У Ювілейний рік Божого милосердя Церква закликає нас наслідувати образ «Милосердного самарянина», тобто схилитися над тілесними і душевними ранами наших братів і сестер, особливо поранених на війні та на Майдані, допомогти пережити досвід хвороби, страждання із Божою благодаттю.

У цей день наша спільна молитва та діла милосердя мають засвідчити нашу небайдужість та підтримку усім тим, хто потребує нашої допомоги.

Програма заходів на загальноцерковному, єпархіальному та парафіяльному рівнях

 

ЄКТЕНІЯ

Ще молимось, Тобі Господи, за всіх хворих, поранених, щоб вони отримали належну поміч та опіку, якої потребують; щоб через свою віру знайшли мир і пізнали, що Ти завжди з ними, вислухай і помилуй.

Ще молимося за тих, хто служить хворим, хто своєю професійною працею приносить немічним полегшення їхньому болю та стражданням. Щоб Христове співчуття та співстраждання відобразилось у всьому, що вони роблять. Щоб вони завжди усвідомлювали пастирське значення їхнього служіння і завжди виявляли пошану до гідності кожного хворого.

Ще молимось за всіх священнослужителів-капеланів, волонтерів, які працюють у сфері охорони здоров’я, щоб їм ніколи не забракло сили і наснаги у служінні хворим. Щоб воно наповнилось ревним духом молитви і мудрістю допомоги страждаючим.

 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ЛІТУРГІЇ

Благословенний Боже, благий лікарю душ і тілес наших, що зволив наші недуги і наші хвороби взяти на себе, і своїми ранами нас вилікувати. Ти смертю смерть переміг і тим, що в гробах, життя дарував; Ти, що Лазаря воскресив з мертвих, помилуй і рабів твоїх; так як відвідав тещу Петрову і своїм словом відігнав жагучий вогонь від неї; як сліпцям зір повернув і жінці-грішниці дарував відпущення гріхів; так бо многомилостивий і чоловіколюбний, довготерпеливий Господи, споглянь на братів і сестер наших немічних, поранених, відвідай милістю Твоєю, простягни руку Твою, повну зцілення і ліку, і зціли їх, піднісши з постелі болю. Заборони духові немочі, віддали від них всяку хворобу, всяку біль, всяку рану, всяку гарячку; і якщо є в них провини або беззаконня: ослаби, відпусти, прости ради Твого чоловіколюбства. Так, Господи, пощади створіння Твоє у Христі Ісусі, Господі нашому, що з ним благословен єси, з Пресвятим, благим і животворним Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Пресвята Богородице, потіхо страждаючих, зглянься на цього (цих) хворого (хвору, хворих), бо це Твоя (Твої) дитина (діти). Кріпи її душу і тіло, щоб у всьому бачив (бачила, бачили) волю Небесного Отця. Амінь.

 Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next