АКТУАЛЬНО

День молитви за моряків провели в УГКЦ

Понеділок, 13 липня 2020, 16:15
12 липня в греко-католицьких парафіях США, Греції та України вірні відзначили Морську неділю — день молитви за моряків, членів їхніх сімей та всіх, чиє життя чи праця пов'язані з морською економікою. Зокрема, морські богослужіння відбулися у Йонкерсі (США), Афінах (Греція), Одесі та Южному.

"Наша громада в Афінах особливо чутлива до цієї теми, оскільки ми пам'ятаємо та опікуємося потребами українських моряків, ув'язнених у грецьких місцях позбавлення волі, — розповідає морський капелан Греції о. Андрій Твердохліб. — Важливо, щоб про такі потреби ми згадували не лише один раз на рік".

За словами владики Павла Хомницького, єпарха Стемфордського, більша частина українців-моряків, що перебувають у США, походить з центральних та східних регіонів України. "Пандемія COVID-19 сильно позначилася на них, оскільки вони не можуть залишити свої кораблі навіть у порту і не можуть подорожувати додому, — каже владика. — Деякі моряки багато місяців були прикуті до своїх суден без якоїсь перспективи і страждають від сильного психологічного стресу".

"Морська неділя — дуже добра нагода нашій Церкві пригадати покликання Христових апостолів нести Добру Новину до краю землі, — говорить Директор морського апостоляту УГКЦ о. Олександр Смеречинський. — Символічно, що цього року ми її відзначаємо разом зі святом апостолів Петра і Павла за юліанським календарем — учнів, які поширили вчення свого Вчителя на весь світ і заклали підвалини Церкви. Вони це зробили використовуючи морський флот, а сьогодні флот дозволяє нам промовляти до людей моря, які самі прибувають до наших портів з усіх усюд".

Додаток:

Морська неділя — це день, який багато християнських Церков присвячують пам’яті та молитві за моряків та їхні сім’ї та дякують за їхнє життя і працю. Щороку він проводиться у другу неділю липня. У цей день капелани закликають замислитися і подякувати тим морякам, які невтомно працюють протягом року, забезпечуючи нам товарообіг, який ми часто сприймаємо як належне. Під час морської неділі такі благодійні організації, як Морський апостолят, Місія мореплавцям і Товариство моряків, а також неденомінаційні групи, такі як Морські кадети, організовують збір коштів, проводять паради та влаштовують інформаційні кампанії про життя людей моря. У Католицькій Церкві Морська неділя підтримується Морським апостолятом Stella Maris, а в УГКЦ за нього відповідає патріарша структура Морського апостоляту.

Пресслужба Морського апостоляту УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next