АКТУАЛЬНО

У Патріаршій курії УГКЦ провели День молитви за жертводавців

П'ятниця, 11 червня 2021, 16:12
11 червня, у день свята Найсвятішого Серця Христового в латинському обряді, міжнародна благодійна організація «Допомога Церкві в потребі» (Kirche in Not ) організувала День жертводавця, щоб в особливий спосіб подякувати всім тим, хто в усьому світі своїми пожертвами підтримує діяльність цієї благодійної організації.
День молитви за жертводавців у Патріаршій курії, Київ День молитви за жертводавців у Патріаршій курії, Київ День молитви за жертводавців у Патріаршій курії, Львів День молитви за жертводавців у Патріаршій курії, Львів День молитви за жертводавців у Патріаршій курії, Львів День молитви за жертводавців у Патріаршій курії, Львів

З цієї нагоди працівники Патріаршої курії в Києві та Львові помолилися подячний Молебень до Богородиці за жертводавців цієї організації, а також за всіх жертводавців, які підтримують УГКЦ.

Патріарший економ прот. Любомир Яворський, який очолив Молебень у Патріаршому домі у Львові, зазначив, що важливо пам’ятати, що за допомогою великої організації стоїть пожертва конкретної людини, тому маємо відповідальність максимально ефективно використовувати надані ресурси.

Він також зауважив, що людина складає пожертву тоді, коли вона любить, коли хоче вчинити добро, коли прагне допомогти потребуючим. А отже, цінності організації, яка приймає пожертву, мають збігатися з цінностями жертводавця. Це, за його словами, сприяє якнайкращому служінню всієї Церкви.

«Отримані пожертви ми не залишаємо для церковної структури, ми ділимося ними з потребуючими, служимо ними далі», – наголосив прот. Любомир Яворський.

Адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Нагірняк, який очолив Молебень у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві, відзначив: «Завдяки жертовній підтримці наших жертводавців, ми маємо можливість розвивати нашу Церкву в Україні. Ця жертовність вчить нас вміло використовувати цей ресурс і долучатися своє працею та діленням дарами для підтримки пастирської діяльності Церкви. Нехай Пресвята Богородиця, яка є зразком жертовного служіння, надихає нас на творення добрих справ».

За словами п. Ірини Гавришкевич, керівника Відділу проєктів і програм Патріаршої курії, організація «Допомога Церкві в потребі» є не лише багаторічним надійним партнером нашої Церкви, але насамперед добрим другом для нас. «Тому сьогодні ми молилися також за всіх працівників цієї організації, які щоденною сумлінною працею служать для розвитку та зростання Церкви», – сказала вона.

Довідка

«Kirche in Not» («Допомога Церкві в потребі») – міжнародна католицька благодійна організація, якій з грудня 2011 присвоєно статус папського благодійного фонду. Особливість його ініціатив – надати допомогу Церкві, коли відсутність економічних засобів або порушення релігійної свободи ускладнюють або роблять неможливим її євангельську місію.

Офіційний центр фонду «Kirche in Not» розташований у Ватикані, а міжнародна штаб-квартира фонду – у німецькому Кенігштайні.

Щорічно фонд надає підтримку 5 тисячам благодійним проєктам у 140 країнах світу.

Відділ розвитку та комунікацій Патріаршої Курії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next