АКТУАЛЬНО

День молоді Філадельфійської архиєпархії зібрав дітей, молодь і дорослих з різних куточків США

Неділя, 09 червня 2019, 15:39
8 червня в рамках тижня молитви, святкування, єдності і місії відбувся День молоді Філадельфійської архиєпархії. На свято з’їхалися діти, підлітки та їхні батьки, студенти та молодь з різних куточків США, а також з Канади. Студенти, що співають у хорі Українського католицького університету, також приєдналися до святкувань і своїм співом супроводжували Богослужіння.

День молоді розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Борис Ґудзяк. «Я бажав би, щоб ви усвідомлювали свою любов до Бога, яка походить від Його любові. Бо коли ви це знаєте, тоді вам нічого боятися і ви можете відважно йти вперед», - звернувся він до присутніх на проповіді. Проповідник нагадав, що апостол Петро був простим рибалкою і часто не розумів засадничих речей, які пропонував Ісус, але силою Святого Духа став інструментом для поширення Доброї Новини.

Владика Борис закликав дорослих і дітей відкидати негативізм і неконструктивну надмірну критику. «В нашій українській спільноті є стільки краси і багатства, є віра, пісня, вишивка, естетика. Ми можемо піднятися на Майдан. Однак як часто ми дозволяємо, щоб отрута гадюки, злість і заздрість, нас знеохочувала. Святий Дух нас підіймає, дає легкість і визволяє».

Звертаючись до молоді, владика Борис наголосив: «Ви не є майбутнє Церкви, ви – її теперішнє».

«Майже всю службу я тримав жезл владики, але зовсім не втомився. Навпаки, це було цікаво», - поділився семирічний Юрко Пітула.

Після обіду учасники Дня молоді були поділені на вікові та мовні групи, у яких ділилися своєю вірою, досвідом і переживаннями – від казок і невеличких сценок для наймолодших до серйозних роздумів та розважань для їхніх батьків та експрес-навчання катехизму для підлітків.

Марія Шарон з Пітсбурга розповіла, що для неї основним здобутком Дня молоді було зустрітися з однолітками-однодумцями та поділитися своїм досвідом. «Цей день для мене багато означає. У нас була чудова Літургія і ми могли багато навчитися. І просто приїхати сюди з нашою парафією – це пригода», – розказала її сестра Марта.

«Від самого початку формування програми привітання нового митрополита Бориса, зустріч дітей та молоді була в центрі нашої уваги. Ми хотіли промовити до сердець наймолодших. І приємно, що більше ніж 300 дітей та молоді відгукнулися на запрошення», – зауважив єпископ Пармської єпархії Богдан Данило.

Він розповів, що особливо зворушливим був Чин єлеопомазання, у якому взяли участь і діти, і старші, а проводили сім єпископів. Особливістю дня також стала молитовна процесія околицями катедри, під час якої учасники відвідали Відпустовий центр святого Джона Ньюмана, латинського архиєпископа Філадельфії.

«Церква повинна бути близько до людей, ми маємо відкриватися до Бога і ближніх, до наших сусідів, виходити і ділитися новиною про воскресіння», – так прокоментував вихід в місто владика Борис. Варто зауважити, що тиждень «Від серця до серця» з нагоди початку його служіння мер проголосив також на загальноміському рівні.

У вечірніх розважаннях владика Борис разом із Марічкою та Юрком Худиками з Чикаго, представляючи «людську трійцю», говорив про важливість молитви та радість перебування разом.

День молоді закінчився концертом Брії Блессінг і Тараса Чубая та імпровізованим матчем американського футболу, у якому команди суперників очолювали владика Борис Ґудзяк та о. Петро Ґаладза, директор Інституту митрополита Андрея Шептицького (Торонто, Канада).

«Це гарний початок, щоб об’єднуватися навколо митрополичого осідку і бути разом, відроджувати зустрічі «від серця до серця», – зауважив владика Богдан Данило.  

Фото: Мар'яна Карапінка

Прес-служба Філадельфійської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next