АКТУАЛЬНО

День Незалежності України відсвяткували у Фінляндії

Вівторок, 25 серпня 2020, 14:22
У суботу, 22 серпня 2020 року, відбувся захід, приурочений до 29-ї річниці Незалежності України. Урочистості розпочалися із спільної молитви за мир в Україні в католицькому соборі Святої Марії м. Гельсінки, яку очолив о. Роман Кіх, душпастир для українців-греко-католиків в Естонії та Фінляндії. У проповіді священник наголосив на важливості вибору пріоритетів у своєму житті, як духовних, так і національних, і на потребі навіть за межами своєї Батьківщини зберегти власну духовність і культуру.

Програму святкування організували пластуни Фінляндії спільно з Товариством українців у Фінляндії. До присутніх зі словом звернулися тимчасовий повірений у справах України в Фінляндії Михайло Беллович Юнгер та о. Роман Кіх.

З нагоди святкування відбулася також вікторина з питаннями про Україну, пісенний конкурс та пластовий ярмарок. Пластуни продавали власноруч приготовлені смаколики, напої та сувеніри. Метою пластового ярмарку було сприяння розвитку пластового руху у Фінляндії. Наші новаки також вирішили зробити добре діло і частину виручених коштів передати на потреби Пласту в Україні, зокрема на розвиток пластових осередків у східних та південних регіонах, бо зараз, як ніколи, важливо виховати якнайбільше добрих християн і справжніх патріотів нашої держави.

Пресслужба УГКЦ у Фінляндії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next