АКТУАЛЬНО

День пам’яті абортованих дітей відзначили у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії

Понеділок, 05 березня 2018, 11:14
3 березня, у другу суботу Великого посту, в Тернополі у парафії Святої великомучениці Теклі та архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, провели День пам’яті абортованих дітей.

У храмі Великомучениці Теклі, що знаходиться на території другої міської лікарні, на захід, присвячений вшануванню всіх абортованих дітей, зібралися парафіяни храму, представники організації «Рух за життя», члени спільноти «Матері в молитві», медики.

Кожен прибув молитися спільно зі священиками - медичними капеланами Тернопільсько-Зборівської архиєпархії на чолі з головою єпархіальної комісії у справах душпастирства охорони здоров'я о. Андрієм Желізко. Отці відслужили покаяльний Акафіст жінок, які вчинили аборт, молилися вервицю за абортованих дітей, а також молитви за припинення абортів в Україні.

Отець Андрій Желізко зачитав присутнім звернення Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я з нагоди Дня пам’яті абортованих дітей. Парох храму Святої великомучениці Теклі, капелан Другої міської лікарні о. Андрій Дахим поділився навчанням на тему «Цінність людського життя».

«Наше суспільство переживає сьогодні екзистенціальну кризу духовного виміру людського життя, бо, з одного боку, відбувається розвиток медицини, сприяння збереження життя, а з іншого – моральна деградація та інші чинники стають причиною зневаги Божого дару життя та людської гідності», – відзначив о. Андрій. Відтак волонтери парафії, які здійснюють молитовне служіння в лікарні, разом із вагітними жінками відділу патології вагітності молилися вервицю за дар життя, продовження роду та припинення абортів в Україні.

Аналогічний захід цього дня відбувся в архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя. Присутні спільно молилися вервицю в наміренні ненароджених дітей. Організаторами молитовної ініціативи стала організація «Колиска життя», що діє при архикатедрі, а до її проведення долучилися різні молитовні спільноти, зокрема «Матері в молитві». Варто зазначити, що за роки діяльності організації «Колиски життя» вдалося врятувати життя 24 ненароджених дітей. Молитву провадили отці-капелани цих спільнот о. Мартин Хомів та о. Сергій Сенчишин.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next