АКТУАЛЬНО

День Соборності України відзначили у Чикаго

Понеділок, 24 січня 2022, 15:28
23 січня владика Венедикт Алексійчук, єпископ Чиказької єпархії Святого Миколая, узяв участь у відзначенні Дня Соборності України в Чикаго. Цей захід був організований Українським Конгресовим Комітетом, відділу Іллінойс.

Захід пройшов в українському духовному осередку.

Почесними гостями свята стали: Надзвичайний і Повноважний посол України в США Оксана Маркарова, сенатор Дік Дурбін, конгресмен Денні Девіс, конгресмен Майк Квіглі, конгресмен Раджа Крішнамурті, конгресмен Шон Кастен, генеральний консул України в Чикаго Сергій Коледов, президент Українського Конгресового Комітету Америки Андрій Футей, представники різних українських організацій.

Після численних виступів усі учасники висловили своє єднання з Україною, тримаючи в руках напис: #StopPutinNOW.

Відтак п. Оксана Маркарова, на запрошення владики Венедикта, відвідала катедральний собор Святого Миколая.

Владика Венедикт та о. Сергій Ковальчук, настоятель собору, вітали п. Оксану та розповіли історію сторічного собору, у якому формувалася та зростала українська громада. Опісля владика Венедикт запросив поважну гостю до своєї резиденції, де продовжили спілкуватися на різні теми.

Повідомив Роман Бобесюк

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next