АКТУАЛЬНО

День Святого Миколая у Полтаві

Понеділок, 21 грудня 2015, 13:43
У неділю, 20 грудня, у Полтаві, при парафії Пресвятої Тройці, відбулося свято Святого Миколая, яке розпочалося Божественною Літургією.

У своїй проповіді отець Максим Кролевський наголосив на важливості цього свята в житті звичайного християнина, незважаючи на вік чи соціальний статус.

"Вдивляючись в обличчя цього великого святого Чудотворця, — зауважив священик, — кожен із нас повинен запитати себе: а як діла милосердя, діла Божої любові та мої цінності як людини і християнина я реалізую у своєму повсякденному житті? Чи дійсно мої вчинки, моє життя, мої цінності, любов та милосердя відповідають цьому великому званню — бути людиною і християнином, особливо в контексті Року Божого милосердя?".

Також священик закликав створити у храмі куточок милосердя, де кожен, ідучи в неділю до храму, міг би принести одяг, харч чи скласти якусь іншу жертву, яка б могла у свій спосіб допомогти іншій особі, яка перебуває в нужді. "У цей рік Божого милосердя, — додав отець Максим, — ми по-особливому повинні відчути потреби наших воїнів, переселенців, волонтерів, як рівно ж і всіх тих, хто сьогодні живе за межею бідності".

Після Святої Літургії діти парафії Пресвятої Тройці, які підготували для своїх батьків святкову концертно-мистецьку програму, дивували своїми талантами рідних і близьких. А згодом, на прохання дітей, до храму завітав і сам святий Миколай, який вслухаючись у талановитість кожної окремої дитини, — щедро обдаровував їх подарунками.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next