АКТУАЛЬНО

День Святого Миколая відзначили в українській школі у Канаді

Вівторок, 17 грудня 2019, 13:51
У столиці Канади відбулися урочистості з нагоди свята Святого Миколая Чудотворця, архиєпископа Мир Ликійських. Святкування проходило за участю представників української діаспори та місцевих жителів в українській суботній школі імені Лесі Українки, яка діє в Оттаві вже 44 роки поспіль.

Як і традиційно, торжество розпочалося молитвою, яку очолили священнослужителі Василіанського чину отці Іриней Пристаєцький та Йоаким Ковальчук із собору Івана Хрестителя Української Греко-Католицької Церкви. Далі діти з різних навчальних класів у своїх виступах представляли учасникам дійства і те, чого навчилися в українській школі, і те, що почерпнули у своїх родинах, які ще з давніх літ і з покоління в покоління ревно бережуть і продовжують передавати українські народні традиції та сутність релігійних святкувань.

Концертне дійство завершилося привітальним словом Надзвичайного і Повноважного Посла України в Канаді Андрія Шевченка, донька якого є також вихованкою української школи імені Лесі Українки.

Він назвав свято Миколая одним із наймиліших серцю українських свят в Оттаві та виокремив: «Подивіться, скільки тут світла, скільки любові і наших вишиванок: червоних, синіх, жовтогарячих та багряних.… Це неймовірно гарно».

Посол також подякував усім причетним до організації і проведення урочистостей: «Спасибі учням, які тут чудово вчаться. Спасибі батькам за те, що підтримуєте українську душу у ваших родинах. Також велика дяка колективу школи, зокрема і директорці школи пані Марині В’яткіній. Дякуємо за те, що вкладаєте у своїх учнів багато любові і знань, що підтримуєте світло українського духу у Канаді». Та від імені Посольства України в Канаді вручив фінансовий подарунок для колективу школи.

А ще діти того дня отримали багато радості, коли святий Миколай роздавав подарунки та коли спільно ласували улюбленими солодощами.

Довідка

Українська суботня школа імені Лесі Українки в Оттаві, де навчають української мови, культури та національних традицій, була заснована у 1975 році. Школа розрахована не лише на україномовних дітей, а й на тих, для кого українська мова не є першою. На сьогодні школу відвідують 65 учнів, віком від трьох і до чотирнадцяти років.

Повідомив о. Йоаким Ковальчук, ЧСВВ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next