АКТУАЛЬНО

День відкритих дверей у Львівській духовній семінарії об’єднав близько шістдесяти юнаків-однодумців

Вівторок, 02 березня 2021, 10:32
27 лютого 2021 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ відбувся захід «День відкритих дверей».

Протягом дня близько шістдесяти майбутніх кандидатів до семінарії мали змогу ознайомитись із різними моментами життя семінарійної спільноти. Після реєстрації учасників розпочалася Божественна Літургія в семінарійному храмі, яку очолив отець Іван Глова, відповідальний за душпастирство покликань Львівської архиєпархії УГКЦ. У своєму слові отець наголосив на важливості зустрічі з Богом і плеканні свого покликання, «адже день відкритих дверей – це момент, коли кожен із присутніх може знайти відповіді на ті питання, які наближають нас до розпізнання покликання».

Після молитви брати Роман Хлян та Назарій Цвігун провели екскурсію по семінарії, розповідаючи та показуючи всі моменти життя семінариста. Пізніше брат Михайло Филянець організував для усіх учасників гру під назвою «KAHOOT», своєрідний церковний брейн-ринг, під час якого утворені команди мали змогу продемонструвати свої знання в різних ділянках богослов’я. Після обіду до майбутніх семінаристів звертався отець Михайло Лесів, проректор семінарії, який розповів про необхідні документи та навчальні вимоги для вступу. Окрім цього, своїми роздумами про покликання поділився ректор семінарії отець Ігор Бойко.

Пізніше всі мали можливість відпочити та пограти у футбол або ж настільний теніс. На завершення помолилися Вечірню, яку очолив отець Андрій Стасів, духівник семінарії. Отець на духовній науці наголошував на покорі, яку семінаристи мають проявляти під час семінарійної формації. Опісля отці-настоятелі семінарії кожному вручили сертифікат учасника і скромні подарунки.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next