АКТУАЛЬНО

День відкритих дверей в УКУ: «Коли обираєте університет – важливо, з ким ви будете вчитися і у кого»

Середа, 21 березня 2018, 14:56
Понад 1000 гостей побували на Дні відкритих дверей УКУ, який відбувся 17 березня в Українському католицькому університеті. Частина відвідувачів уже не вперше тут і багато знає про можливості університету, а для деяких – це стало приємною несподіванкою.

Декани факультетів та викладачі презентували навчальні програми і відповідали на найбільш поширені запитання. Здебільшого цікавилися, як можна поїхати на навчання за кордон. Студентка бакалаврської програми УКУ з історії Анна Зубко вже двічі стажувалася за кордоном. Цього року вона поїде на навчання в Німеччину. Майбутнім абітурієнтам дівчина порадила не боятися і бути впевненими в собі.

Проректор з науково-педагогічної роботи Софія Опацька звернула увагу абітурієнтів на дві важливі речі при виборі навчального закладу:  «Це те, з ким ви будете вчитися і у кого. Чому важливо з ким? Бо мати здорову внутрішню конкуренцію у групі, коли ваші колеги вас спонукають і надихають, це не менш важливо, ніж вчитися у хорошого викладача чи професора. Тому не важливо, де ви будете навчатися, але важливо з ким. Чому важливо в кого? Бо коли вчитеся в кращих, ви теж стаєте кращими».

Про переваги університету розповідали не тільки викладачі, а й студенти. Вони показали, що вчитися – це важливо, але крім навчання, в УКУ є час і для активної громадської діяльності, і для соціальної роботи, і для розваг.

І майбутні абітурієнти, і їхні батьки сказали, що найбільше їх захоплює дружня атмосфера університету, спільнотність, в якій кожен відчуває себе частиною великого цілого. «Раніше чула багато позитивних відгуків про навчання в УКУ. Вирішила прийти сюди і побачити, як все відбувається зсередини. Мої очікування виправдалися», – висловила думку багатьох Оксана Фостяк. Жінка називала УКУ прогресивним університетом, який відповідає на виклики сучасності.

«Ми є студентоцентричним вишом. Ми шукаємо студентів з трьома важливими характеристиками: найкращі за результатами ЗНО, лідери або ті, які хочуть розвинути у собі такі якості, соціально заангажовані. Якщо ви маєте хороші знання, хочете розвивати лідерські якості і бути соціально заангажованими – тоді вам до нас!» – зазначила проректор з науково-педагогічної роботи Софія Опацька.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next