АКТУАЛЬНО

«Депресія. Посттравматичний стресовий розлад. Переживання втрати. Допомога та супровід у кризі», - тема семінару для священиків Луцького екзархату

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:46
26 січня 2016 року Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви провела семінар для священиків Луцького екзархату на тему «Депресія. Посттравматичний стресовий розлад. Переживання втрати. Допомога та супровід у кризі».

Організатором заходу була Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви, яку очолює владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії.

На заході були священики Луцького, Володимир-Волинського та Рівненського деканатів на чолі з єпископом владикою Йосафатом Говерою. Священики у своєму специфічному душпастирському служінні зустрічаються з категоріями осіб, які постраждали внаслідок воєнних дій на Сході Украйни і потребують духовної опіки, часто у поєднанні з кваліфікованою психологічною допомогою. Душпастирі ознайомилися з місцями надання безоплатної психологічної допомоги, кваліфікованої правової та медичної допомоги на теренах Луцького екзархату.

Захід проводив практичний психолог, психотерапевт Центру психічного здоров’я при Шпиталі імені митрополита Андрея Шептицького Володимир Станчишин.

На закінчення заходу адміністративний асистент Координаційної ради з питань душпастирства у кризових ситуаціях Іванна Гудь представила напрямки діяльності для подальшої плідної співпраці.

Нагадуємо, що у 2015 році Координаційна рада з питань душпастирства у кризових ситуаціях Патріаршої курії провела такі семінари для священиків Самбірсько-Дрогобицької, Бучацької єпархій та Харківського екзархату. Найближчі семінари проводитимуться в Івано-Франківській та Львівській архиєпархії, Коломийсько-Чернівецькій та Стрийській єпархіях.

Адміністративний асистент Іванна Гудь

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next