АКТУАЛЬНО

«Держава шукає в Церкві партнера, а не ворога, як це було раніше…» - с. Христофора про законопроект №1447 ВРУ

Четвер, 04 червня 2015, 13:45
Ухвалений Верховною Радою законопроект №1447 є важливим доказом позитивної співпраці між Церквою та державою. Це свідчить про демократизацію країни, бо тепер держава шукає в Церкві партнера, а не ворога, як це було раніше.

Так прокоментувала с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання,  прийнятий законопроект ВРУ 2 червня 2015 року, за яким  релігійні організації зможуть засновувати навчальні заклади, котрі будуть ліцензуватися і надавати освіту державного стандарту.

«Так, ми дотримуємося принципу відділеності Церкви від держави, тобто принципу «не впливати». Однак це не означає, що не потрібно співпрацювати в напрямку забезпечення належних прав християн, які є також громадянами цієї країни», - додала монахиня.

На думку голови Комісії, для УГКЦ – це однозначно добра новина, бо будуть створені нові католицькі навчальні заклади. Адже є багато людей, які шукають за ними. «Для нас це відкриє нові можливості, - веде далі вона. – А для батьків це також великий плюс, бо нарешті їхні діти зможуть навчатися в школах, де продовжують сімейні цінності, а не заперечують їх. Бо ж характерною особливістю католицьких шкіл  є середовище, яке подібне до родинного кола».

У попередньому законодавстві Церква користувалася правом місцевих громад висловлювати свою волю стосовно виховання дітей. А тепер можна прямо і відкрито співпрацювати у сфері освіти.

«Гадаю, держава від цього тільки виграє. Бо Церква завжди мала великий виховний потенціал і її засоби щодо цього є набагато серйознішими, аніж державні. Ми спираємося на Божі цінності, якими керуються працівники католицьких закладів», - прокоментувала с. Христофора.

Департамент інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next