АКТУАЛЬНО

Держсекретар Угорщини у справах релігії взяв участь в прощі до Гошева

Понеділок, 14 листопада 2016, 18:45
Цими днями завершилося паломництво українців з Угорщини до святинь Західної України. Кульмінацією прощі стала Божественна Літургія у василіанському храмі, де знаходиться чудотворна ікона Гошівської Божої Матері.

Проща  відбулася з нагоди відкриття святкувань, приурочених до 400-річчя заснування Чину святого Василія Великого. Серед паломників до Гошева була делегація Угорського уряду: держсекретар у справах церковних, національних та суспільних зав’язків Міністерства людських ресурсів Угорщини п. Міклош Шолтес із представниками Уряду, якого супроводжували генеральний консул Угорського консульства в Ужгороді п. Йосиф Бугайло та почесний консул Угорщини в Івано-Франківську п. Василь Вишиванюк, представники державного самоврядування українців Угорщини.

На завершення Літургії відбулася панахида за загиблими в Угорській революції 1956 року проти радянських окупантів та українськими воїнами, які гинуть від російської агресії на Сході України.

Після молитви на знак вдячності за допомогу Україні ігумен Гошівського монастиря отець Вікентій вручив подяки представникам угорської делегації.

На завершення паломництва о. Вінкентій провів екскурсію на території монастиря для паломників та представників Угорського уряду, після якої запросив на монастирську трапезу.

Паломництво в Україну відбулося за підтримки Державного самоврядування українців Угорщини. Керівником паломницької групи був п. Юрій Кравченко, президент Державного самоврядування українців Угорщини. Духовний супровід здійснював о. Дам‘ян Габорій, священик для української громади в Угорщині.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next